DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel tanácsot kért volna Schumachertől

A négyszeres világbajnok a német Formula-4-es sorozat védnöke lett – itt kezdi idén autóversenyzői pályáját Mick Schumacher. Michaelről és a Ferrarihoz szerződésről is beszélt.

Az ADAC Formula-4 egy újonnan induló sorozat, amely a korábbi Formel Masters széria – a legalacsonyabb német formaautós bajnokság – helyét vette át, az FIA F4-es szabályrendszerét követve. Az első Formula-4-es sorozatok, az olasz és dél-amerikai bajnokság tavaly indultak el, idén a némettel együtt hat újabb csatlakozott hozzájuk. Az ADAC – Németország autóklubja – szériája tekintélyes védnököt kapott Sebastian Vettel személyében a szezon hétvégi, oscherslebeni nyitánya előtt.



„Ismerek néhány fiatal versenyzőt a rajtlistáról” – idézi a német Bild a 27 éves versenyzőt. Nem nehéz találni, kikre gondolhat: Michael Schumacher fiára, a 16 éves Mickre, illetve csapattársára, Harrison Newey-ra, a Vettel bajnoki autóit tervező Adrian Newey fiára.

Vettel idén csatlakozott a Ferrarihoz, amit a rajongók óhatatlanul is Michael Schumacher karrierjével állítanak párhuzamba. Vettel elárulta, sajnálja, hogy nem tudott példaképétől tanácsot kérni, amikor a Ferrari ajánlatát mérlegelte. „Hiányzott ez a rész. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy az igazat mondta volna. Az őszinteség, ami a nekem adott tanácsait jellemezte, talán a legkülönlegesebb dolog volt benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: