DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Szükség van első számú pilótára a Mercedesnél

Csakhogy nem egyre, hanem kettőre – Toto Wolff továbbra is tagadja, hogy Lewis Hamilton csapatsorrendre vonatkozó feltételeket rögzítene új F1-es szerződésében.

Bár a Ferrari faragott korábbi hátrányából, továbbra is a Mercedes képviseli a legnagyobb fegyvertényt a Formula-1 mezőnyében: a bajnokságot vezető Lewis Hamiltonnak semmi oka nem lenne csapatot váltani, és a vezetőség sem szándékozik lecserélni pályafutása csúcsán levő versenyzőjét. Hamiltonnak azonban továbbra sincs szerződése a következő szezonra, egy sokat tagadott feltételezés szerint azért, mert első számú státuszt kért csapatától.

„Két első számú versenyzőre van szükségünk, hogy előre vigyék a csapatot és az autó fejlesztését” – tette nyilvánvalóvá Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke a Formula1.com-nak is az istálló filozófiáját. „Nem fér kétség ahhoz, hogy nem lesz sorrend Nico és Lewis között.”



Niki Lauda, a csapat elnöke arról beszélt, a két hét múlva következő Spanyol Nagydíjig alá fogják írni a szerződést. Ilyen azonban már elhangzott korábban is: Malajziában maga Lewis Hamilton mondta, minden helyére került, hivatalos bejelentés azonban azóta sem történt. Épp ezért kapott szárnyra a feltételezés, hogy Hamilton talán kivételezett státuszt akar csapatától – amit egyébként Rosberg tavaly aláírt kontraktusa tiltana.

„Ezek mind pletykák, és nem igazak. Most már minden a részletekről szól, úgy mondanám, hogy a kritikus pontokon már minden túljutottunk. És higgyenek nekem, Lewis nagyon jól tárgyal. Egészen meglepő, milyen szinten teszi, tekintetbe véve, hogy a múltban sosem volt szüksége rá.” Miután előző év végén szakított menedzsmentjével, Hamilton maga egyezkedik csapatával – egyesek szerint épp emiatt halad lassan a folyamat, habár Wolff szavaiból ennek ellenkezője sejthető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: