DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen tudja, hol akar 2016-ban lenni

„Raikkönen felébredt” – írta az olasz sajtó a bahreini F1-es verseny után. A finnhez közel álló forrás szerint a versenyző határozott a következő szezonra vonatkozó terveit illetően.

A Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Raikkönen tavaly tért vissza a csapathoz kétéves szerződéssel, az első szezon azonban pályafutása egyik leggyengébbjeként végződött – a finn fejében még a visszavonulás is megfordult. Idén más a helyzet, Bahreinben Raikkönen visszatérése óta első dobogóját is megszerezte. Főnökei egyelőre nem kínálnak neki hosszabbítást, hanem arra várnak, hogy bizonyítson. A versenyző maximálisan tudja, hol akar lenni a következő évben.



„Raikkönen maradni akar a Ferrarinál, ez 100 százalék” – mondta egy Raikkönenhez közel álló forrás a spanyol lapnak. „Már egy másik ember, mint tavaly volt, boldog és izgatott.” A finn versenyző elődjénél sokkal jobban érzi az idei, SF15-T kódjelű konstrukciót, amelynek súlyelosztását kifejezetten az ő szája íze szerint alakították ki, jobban terhelve az autó elejét. A Mercedes irányába tett ugrás is motiváló erőként hathat a pilótára.

Maga Raikkönen is magabiztosan nyilatkozott: bár Vettel az időmérőkön 4-0, a futamokon 3-1 arányban győzte le eddig, úgy érzi, versenytávon semmivel sem marad el csapattársa szintjétől. „Az egyetlen problémám az, hogy Seb gyorsabb a kvalifikáción, de ez megváltozik a versenyen.”

„Raikkönen, egy új Ferrari-szerződésről álmodva, végre felébredt” – foglalta össze a bahreini történéseket az olasz La Gazzetta dello Sport lap. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: