DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes nem siet a motorfejlesztéssel

Niki Lauda, az istálló elnöke arról beszélt, a Ferrari fenyegetése ellenére sem kapkodnak erőforrásuk feljavított változatával. Szerinte Hamilton, Rosberg és Vettel is legjobb formájában van.

Az idei évtől fogva megengedett a motorok szezon közbeni fejlesztése, annak függvényében, hogy a gyártó az erőforrásra fordítható zsetonokból mennyit használt fel a tél folyamán. Épp ma számoltunk be róla, hogy a Ferrari módosított erőforrása a Spanyol vagy Kanadai Nagydíjakon érkezhet – állítólag a Sauber már a téli teszteken kipróbálta ezt a specifikációt. Okkal merül fel a kérdés: mit lép erre a Mercedes?

„Ez még csak a negyedik verseny. Ami most hátránynak tűnhet, előnnyé válhat akkor, amikor igazán számít, a szezon második felében” – mondta Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke az olasz La Gazzetta dello Sport lapnak, utalva arra, hogy a Mercedes az idény második részére tartogathatja ezt az ütőkártyát. Lauda hozzátette, az autón jelentős változások várhatók a spanyol versenyre.



A háromszoros világbajnok vallja, őt nem lepte meg a Ferrari tündöklése. „Az igazság az, hogy a Formula-1-ben mindig nyomás alatt állsz. Az anomália a tavalyi év volt, nem az idei, és valójában sosem voltam abban az illúzióban, hogy folytatni tudjuk a dominanciát. Nem lepődtem meg igazán, mert az újjászületésük az előző szezonban gyökerezik, a jó munkában, amit James Allison végzett, valamint a csapat újraszervezésében.”

„Bahreinben Rosberg visszatért a legjobb formájához. Néha a versenyzők nem boldogok magukkal és az autójukkal, ez előfordul, de magadnak kell kijönnöd ezekből a helyzetből. Nicónak sikerült” – tért ki a versenyzőkre Lauda, aki figyelmeztetett, Lewis Hamiltonnal együtt Sebastian Vettel is csúcsformában van. „Ezek ketten kivételes profik. Lewis pillanatnyilag sebezhetetlennek tűnik, elég a győzelmi sorozatára nézni. A levegőváltozás jót tett Vettelnek, új ösztönzést talált. Valójában most a Ferrari által elvégzett fantasztikus munkából profitál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: