DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren csak 2016 végére lesz igazán jó

Eric Boullier szerint még másfél évet kell várnunk ahhoz, hogy a McLaren eljusson arra a szintre, amit a csapat megcélzott magának a Hondával kötött partnerség jegyében. Attól viszont nem tartanak, hogy a gyenge szereplés csorbát ejthet az F1-es hírnevükön.

A McLaren-Honda ugyan valóban versenyről versenyre lépdel fel a mezőnyben, de idei első pontszerzésük még így is várat magára, s jelenleg még nehéz elképzelni, hogy Jenson Button és Fernando Alonso az év későbbi részében akár csak a dobogóért is harcban legyenek. Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója szerint is hosszú út áll még előttük, amit most konkretizált is.

McLaren



„Idén már versenyképesek lehetünk, hogy aztán jövőre már rendszeresen jöjjenek az eredmények. Azt hiszem, hogy a következő év vége előtt már odaérhetünk, ahova szeretnénk. Ez a másfél év hiányzik számunkra a felzárkózáshoz. Mindent a saját erőnkből építünk fel, de a projektet illetően rendkívül nagy reményeket táplálunk” - hangsúlyozta a francia.

A csapat hanyatlása azonban már nem idén kezdődött, hiszen 2013 óta nem tudnak győzelemre esélyes autót építeni. Ám Boullier biztos benne, hogy a gyenge évek nem fognak ártani a McLaren márkanévnek.

„Én jól tudom, hogy mi folyik a színfalak mögött. Az autónk egyelőre nem győztes, de hamarosan az lesz. A motorpartnerünk is egyre tapasztaltabbá válik, és tudjuk, hogy csak növekedni fogunk. A McLaren visszatért, senki ne aggódjon” - nyugtatta le a kedélyeket.

 

„A másik dolog pedig, hogy a McLaren a McLaren Technology Group része, ami néhány egyéb üzleti ágban is érdekelt, ott van például a McLaren Applied Technologies, ezek pedig jól működnek. Az F1 futtatja a márkanevet, de emellett a legnagyobb üzletet a kifejlesztett és eladott új technológiáink jelentik. Már közel egymilliárd dolláros forgalmunk van. Emellett azonban az F1-es csapatunk csak az F1-re koncentrál.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: