DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel is a Ferrarinál akarja befejezni

Megszokott jelenség, amint a Ferrari F1-es világbajnokai időről időre kijelentik, hogy sohasem fognak másik csapathoz igazolni a Scuderiától, amit aztán vagy betartanak, vagy nem. Sebastian Vettel van soron.

Az elmúlt évtized során Michael Schumacher, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is tett ilyen nyilatkozatot, miközben a Formula-1 legendás alakulatánál vezettek, de a pilóták pályafutásait ismerve tudjuk, hogy olykor egy-két év alatt is fenekestül megváltozhatnak a dolgok.

vettel alonso



Nem elég, hogy Sebastian Vettel még csak 27 éves, így talán még F1-es karrierjének közepéhez sem ért el, emellett a Ferrarival is még csak négy futamot teljesített, ám máris nekiszegezték a kérdést, hogy ő is elégedett lenne-e, ha évek múlva a maranellóiaktól vonulna vissza.

„Igen, mindenképpen” - felelte határozottan. „Persze jelenleg még nem tekintek nagyon előre, de nem vagyok az a fajta személy, aki évente váltogatja a csapatait. Sohasem voltam ilyen az életem egyetlen területén sem.”

Bár a visszavonulásra még nem gondol, az néha már megfordul fejében, hogy mihez is fog kezdeni, miután szögre akasztotta a sisakot. Hiszen egy F1-es pilóta általában még csak élete felénél jár, amikor 40 éves kora előtt kiszáll.

„Muszáj lesz csinálnunk valamit életünk későbbi szakaszában is, hogy ne unjuk magunkat. De vajon hogyan lehetne hasznosan eltölteni azt az időt? Nem lehetünk 30 évig nyugdíjasok, az borzasztó lenne!” - vélekedett a négyszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: