DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Szerelmes vagyok az autóba

Nem sokkal azután, hogy szakított barátnőjével, Lewis Hamilton újra lángra lobbant: Bahreinben bevallotta, négyből három győzelmet biztosító F1-es autójával került közeli kapcsolatba.

Négy verseny, négy pole-pozíció és három futamgyőzelem, továbbá a maximális 100-ból 93 pont: utoljára Sebastian Vettel 2011-ben kezdett annyira fölényesen egy szezont, mint Lewis Hamilton az ideit. Nincsen oka arra, hogy panaszkodjon a Mercedes legújabb világverő konstrukciójára, a W06-ra, a brit versenyző pedig épp ellenkezőleg teszi.

„Emlékszem, hogy befordultam a 13-as kanyarban, és csak arra gondoltam: ’Szerelmes vagyok ebbe az autóba.’ Végig kellemes volt, nagyszerű vezethetőséggel, erőleadással, az autót pedig kényelmes helyre juttattam” – mondta Hamilton a futam után a Sky Sportsnak.



A versenyző mindvégig irányítása alatt tartotta a futamot, egyedül akkor nem vezetett, amikor a finn Kimi Raikkönen eltolt középső etapot futott, és a Mercedes-pilótánál később állt ki. „Jó nap volt az irodában. Kemény volt, mivel a Ferrarik gyorsan mentek, Nico is gyors volt, én pedig nem tudtam olyan hamar elhúzni, mint hittem. Mindig könnyebb az üldöző szerepében lenni, a Ferrari pedig jó lépést tett meg ezen a hétvégén. De igazán boldog voltam, mivel megvolt a tempóm, és mindenkinek válaszolni tudtam. Én irányítottam – ez pedig nem történik meg gyakran.”

Hamilton megerősítette, harmadik bajnoki címére vadászik, a különbség annyi, hogy ezúttal látszólag Nico Rosberg helyett a Ferrari jelenti a legnagyobb fenyegetést sikerére. „A győzelem győzelem, különösebben nem számít, hogy ki ellen éred el. Próbálsz mindenkit legyőzni. Természetesen nagyszerű, hogy harc van a Ferrarikkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: