DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Minden tökéletesen működött

A spanyol versenye majdnem első idei F1-es pontjaival zárult – egyetlen negatívumként azt hozta fel, hogy csapattársa, Jenson Button el sem tudott rajtolni a bahreini futamon.

Fernando Alonso a 14. rajtpozíciót, a McLaren-Honda eddigi legjobb kvalifikációs eredményét szerezte meg Bahreinben, a futamon előrelépett néhány helyet, így végül 11.-ként intette le a kockás zászló, egyetlen helyezésre a kívánt pontoktól. Ennél is nagyobb pozitívum, hogy a spanyol teljes versenyhétvégéje gördülékenyen telt.

„Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy a legjobb 10-be kerüljünk, de befejeztük a versenyt, és kissé több értékes tapasztalatot szereztünk az autóval, ami az első számú célunk volt. Minden tökéletesen működött a garázs felém eső oldalán, de sajnos Jenson nem tudta elkezdeni a versenyt” – értékelte Alonso vasárnapját. „Sok dolgot át kell tekintenünk a Spanyol Nagydíj előtt, és három hetünk van, amely során emelnünk kell a teljesítményünkön, és javítanunk a megbízhatóságon. Sok munka áll előttünk, de optimisták vagyunk.”



Éles ellentétben áll szereplése Jenson Buttonéval, akinek autója a szabadedzéseken és időmérőn háromszor állt meg. Az utolsó rajtkockából külön engedéllyel indulhatott volna, de a csapat úgy döntött, ki sem engedi a pilótát a rajtrácsra – az MP4-30 minden bizonnyal újra tönkrement volna.

„Csalódást keltő befejezése volt egy csalódást keltő hétvégének” – foglalta össze találóan napját Button, amiről sokkal többet nem tudott mondani. „Azonban, habár én képtelen voltam a kellő időt a pályán tölteni, és a versenyt egyáltalán nem tudtam megkezdeni, egyértelmű, hogy az autónk javul, ez pedig mindegyikünk számára jó hír.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: