DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel ma nem érezte az autót

A négyszeres F1-es bajnok többször hibázott Bahreinben, majd Bottas Williamsét sem tudta megelőzni. Szokatlanul gyenge versenyét az autó viselkedésének tulajdonítja.

Negyedik ferraris nagydíjáig kellett várni, hogy Sebastian Vettel ne végezzen a dobogón. A német a második rajtkockából indult, egy kényszerű szárnycsere miatt (amelyet pályaelhagyása okozott) csupán az ötödik helyen ért célba, miközben Lewis Hamilton és Nico Rosberg mellé ezúttal csapattársa, Kimi Raikkönen állt a dobogóra.

„Valószínűleg túlontúl keményen hajtottam, és elkövettem néhány hibát. Mindent összevetve nem volt tökéletes verseny. Nyilvánvalóan nem találtam meg a ritmust, és pozíciókat vesztettem, amikor a verseny szempontjából fontos lett volna, hogy ez ne történjen meg. Ez időbe került, végül pedig újra ki kellett állnom a sérült szárnnyal, és sok pályaidőt veszítettem el” – idézi az Autosport a német versenyzőt, aki másodikról visszacsúszott a pontverseny harmadik helyére.



Vettel a futam végén Valtteri Bottas mögött futott be, akit körökön keresztül képtelen volt megelőzni. Az autó viselkedésére panaszkodott. „Általánosságban ma az autó hátuljával küszködtem. A kanyarkijáratoknál fontos az, hogy tapadjon, ezen a területen pedig nagyon sebezhető voltam Nicóhoz képest. Aztán Valtterihez viszonyítva sem tudtam jól megoldani a kijáratokat. Amint nyithattam a DRS-t, túl messze voltam.”

„Általánosságban továbbra is nagy meglepetés mindenki számára, hogy mennyire jók vagyunk, milyen erősek, ez pedig nagyon pozitív” – zárt Vettel optimistán. „Erős hétvégénk volt. Nyilvánvaló, a cél az, hogy elfogjuk a Mercedest onnan, ahol állunk. Úgy tűnik, mi vagyunk a mögöttük álló csapat, de ha azt mondom, hogy mögöttük, az azt jelenti, hogy továbbra is van egy kis különbség. Még sok a teendőnk, és én is erre fókuszálok.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: