DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sauber: Egyszer dupla, egyszer semmi

Most épp semmi sem jutott a svájci F1-es csapatnak, amely Ausztrália óta sormintát rajzol: a páratlan versenyeken mindkét versenyzővel pontokat szereztek, a párosokon egyikkel sem.

A szezonnyitón 14, Malajziában 0, Kínában 5 egységet gyűjtött a Sauber alakulat. Bahreinben a 12. és 13. rajthelyről Felipe Nasr és Marcus Ericsson számára is az újabb pontszerzés lett volna a cél: de végül nem sok babér termett nekik, és a csapat Sepanghoz hasonlóan Szahírból is zéró egységgel távozott. Az istálló a Red Bull mögé, a konstruktőri ponttábla hatodik helyére csúszott le.

„Nehéz első köröm volt, mivel kiszorítottak az egyes kanyarban, ezért néhány pozíciót veszítettem. Ezután forgalomba ragadtam, ami a teljes első etapban elrontotta a versenytempóm” – idézte fel a futamot 12. helyen záró Felipe Nasr. „A verseny során több körön keresztül erőt veszítettem, emiatt pedig hátrányba kerültünk. Ha a dolgok pozitív oldalát nézzük, elégedett voltam a tempónkkal a közepes keveréken. Azt gondolom, hogy pontokat szerezhettem volna, ha tiszta versenyem van.”



Marcus Ericsson a 14. helyen futott be, ami idei legrosszabb helyezése. A svéd versenyző sok időt elbukott második kiállása folyamán is, amikor egyik kerekét csak nehézkesen sikerült rögzíteni.

„Igazán jót rajtoltam, az első körben a 13.-ról a 9. helyre jöttem fel. Az első és második etapokban igazán jó köröket teljesítettünk. Minden úgy haladt, ahogyan terveztük, de aztán sajnos megtörtént a probléma a második kiállásnál egy műszaki meghibásodás miatt. Természetesen emiatt igen csalódott vagyok, de az ilyen megtörténik a versenyzés során. Együtt nyerünk, együtt veszítünk” – bölcselkedett a 24 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: