DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nehezebben tudok előzni, mint tavaly

A Red Bull ausztrál pilótája úgy érzi, hogy tavaly az RB10-essel könnyebben tudott utat találni a riválisok mellett - de abban reménykedik, hogy az új fékbeszállító meghozza a fejlődést.

Ha Ricciardóra és a 2014-es szezonra gondolunk, nem csak a Mercedes felett aratott győzelmei jutnak eszünkbe, hanem zseniális előzései Szahírból, Montrealból, Hockenheimből, a Hungaroringről és Monzából. Az ausztrál számtalan szépségdíjas manőverrel örvendeztetett meg minket, de 2015-ben úgy érzi, hogy a korábbinál nehezebb lett előzni– észrevehető volt az év első három futamán, hogy egy-egy megkezdett akciót sem Kvjatnak, sem neki sem sűrűn sikerült befejeznie.



Ricciardo szerint egy oka van annak, hogy nem tud megbirkózni az RB11-gyel: a fékek. „Emiatt sajnos nem tudunk annyira megbízni az autóban” – idézte a háromszoros futamgyőztest a Motorsport-Total.com. „Már a szezon első versenyén nehézségek adódtak a fékekkel, és az autónk nagyon érzékeny a bukkanókra, viszont ennek nem lenne szabad kifogásnak lennie,” – vette egyúttal védelmébe a csapat fékbeszállítóját.

A Red Bull Ausztráliában és Malajziában a Hitco fékeit használta, Kínára azonban áttértek a Brembóra, de a változtatás nem hozta meg azonnal a kívánt eredményt. Ricciardo azonban reméli, hogy 2014-hez hasonlóan (amikor a milton keynes-iek szintén a Brembo termékeit használták), hamarosan újra régi önmagát adhatja, ha előzésre kerül a sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: