DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen, a versenyállat - mondja Arrivabene

A Ferrari finnije remekbe szabott versenyt futott, nem véletlenül nyűgözte le csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét, aki igazi "versenyállatnak" nevezte őt az F1-es Bahreini Nagydíj után.

Sebastian Vettel három dobogós helyezés után csak az ötödik helyen végzett Bahreinben, most viszont Kimi Raikkönen ért fel a pódiumra helyette. A finn világbajnok a 2009-es Olasz Nagydíj után tudott ismét Ferrari-színekben dobogóra állni, csapatfőnöke pedig szuperlatívuszokban beszélt róla a verseny után.



„Nagyon boldog vagyok Kimi miatt… hivatalosan is kijelenthetem, hogy visszatért. Megmutatta, milyen versenyállat tud lenni, és ha lett volna még néhány kör… Szintén nagyon boldog vagyok a csapat miatt is, mert nagyszerűen dolgoztak. Sebastian elkövetett néhány hibát, melyek miatt módosítanunk kellett a versenystratégiáján, Kimi viszont követte a terveinket. Verseny közben nehezen tudtuk meggyőzni, de fegyelmezettnek mutatkozott és betartotta az utasításainkat.”

Arrivabene azt is elmondta, hogy Vettelnek sem lehet mindig jó napja. „Sebastiannál valami félrecsúszott, enélkül két pilótánk is ott lehetett volna a dobogón – de ő is ugyanolyan ember, mint mi. Nagyszerű versenyző, és ne felejtsük el, mi mindent vitt már véghez eddig is. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani Maranellóban, mert sikeresen tudtak dolgozni a motorokon, sőt, az autó minden egyes elemén, melyeket három hónap alatt raktak össze – ez normális esetben kétszer ennyi időbe került volna.”

„Nem tudom, hogy el fogjuk-e kapni a Mercedest, de szeretnénk némi nyomást helyezni rájuk. Ma tudatában voltunk a közöttünk lévő különbségnek, ezért agresszív stratégiát kellett alkalmaznunk. Pénteken jól teljesítettünk a hosszú etapok során, most viszont alacsonyabb hőmérsékletet mértünk, és ennek megfelelően kellett reagálnunk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: