DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Az egyik legjobb versenyem

Az F1 egy érdekes játék, hiszen a versenytechnikák közötti különbségek folytán számtalanszor előfordul olyan eset, hogy az eredmények nem tükrözik vissza, milyen remek versenyt futott az adott pilóta.

Ez lehet az első gondolatunk, amikor azt olvassuk Sergio Perez lenti nyilatkozatában, hogy a Bahreini Nagydíj volt élete egyik legjobb versenye a tempó és a gumikezelés tekintetében. Nem nyert, a dobogónak még csak a közelében sem volt, de a pontszerző, 8. helyen ért célba, és az idén eddig gyengélkedő Force Indiával alighanem ez volt ezen a napon a maximum, amit el lehetett érni.

„A 8. hely így kimondva nagyon jól hangzik, és nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel” – kezdi csapata futam végi sajtóközleményében a mexikói. „Ez egy remek lehetőség volt ma a pontszerzésre, és az egész csapat megérdemelte ezt. A verseny előtt nem voltunk benne biztosak, hogy két kiállással végig tudjuk csinálni a versenyt, mert azt hittük, túl nagy lesz ehhez a gumikopás, de a csapat remek munkát végzett, így mégis sikerült. Azt hiszem, ez volt az egyik legjobb versenyem a tempó beosztása és a gumikezelés tekintetében. Rengeteg pozitívumot viszünk magunkkal erről a hétvégéről, és újból megmutattuk, hogy mekkora szívünk van, és hogy sose adjuk fel.”



Perez csapattársa, Nico Hülkenberg sem adta fel a harcot, és becsülettel végighajtotta a versenyt, de már a csapatrádión keresztül is sokat panaszkodott az autó viselkedésére, és természetesen futam utáni nyilatkozatában sem volt elégedett a 13. hellyel. 

„Csalódás ez az eredmény. Nem találtuk ugyanazt a tapadást, mint az időmérőn, és így nagyon nehéz volt vezetni az autót. Csatáztunk néhány jót, de nem tudtunk belőlük győztesen kijönni, és ezért kár. Úgy tűnt, nem tudtuk olyan sokáig megőrizni a gumikat, mint a körülöttünk levő autók, és ez pozíciókba került a pályán. Ki kell vizsgálnunk, mi miatt szenvedtünk ennyire ezen a versenyen. Remélhetőleg legalább választ kaptunk erre a kérdésre, és a jövőbeni versenyeken nem kerülünk hasonló helyzetbe” – értékelte Hülkenberg a Bahreini Nagydíj történéseit, amelyen a leintés jelentette számára a legnagyobb örömöt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: