DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamarosan jöhet az első bahreini F1-es pilóta

Bahreinben eddig halott volt az autósport, de a koronaherceg elmondta, hogy hamarosan beindul a gokartprogram - a versenyzők azonban ne várják, hogy állami pénzből csöppennek majd az F1-be.

Az idei Bahreini Nagydíj már a 11 lesz a sorban, és a szahíri verseny nyitotta meg a sportág közel-keleti expanzióját, mivel 2009-ben Abu Dhabi is beszállt a száguldó cirkusz körforgásába, és könnyen lehet, hogy hamarosan Katar is részese lesz az F1-es naptárnak. A nézők száma azonban a kezdeti lelkesedés után csökkent, de a pálya elnöke, Salman bin Isa Al Khalifa sejk szerint egyszerűen lehetne javítani a helyzeten.



„Sosem volt még saját versenyzőnk, így erre van szükségünk” – nyilatkozta a sejk a Motorsport-Total.com-nak. Szerinte egy helyi pilóta nagyban növelné a pályára látogatók számát, hiszen a nézők mindig egy-egy versenyzőnek szurkolnak. Példaként Michael Schumachert és Robert Kubicát hozta fel, hiszen miattuk rengeteg drukker kelt útra Németországból és Lengyelországból, akár Bahreinbe is.

„Simán előkeríthetünk valakit, akibe invesztálhatunk, egészen a Forma-1-ig. De nem ezt az utat szeretnénk követni” – tette hozzá Salman bin Isa Al Khalifa sejk a fizetős pilóták helyett inkább egy olyan rendszert szeretne kidolgozni Bahreinben, ahonnan természetes úton kerülnek ki a tehetségek. „Az első F1-es verseny volt történetünk első nemzetközi autósport-eseménye. Akkor még gokartsport sem volt, most viszont el akarjuk kezdeni ennek fejlesztését” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: