DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Itt a várt javulás a Force Indiától

A hétvége előtt és a szabadedzések után is fogadkoztak a silverstone-i székhelyű F1-es csapatnál - úgy látszik, nem a levegőbe beszéltek, hiszen Hülkenberg 8. lett, Perez pedig egy hellyel csúszott le a Top 10-ről.

Ha valaki olvasta a Force India futamelőzetesét és értékelését a szabadedzések után, emlékezhet, hogy mennyire pozitívan várták a csapatnál a bahreini hétvégét – és az időmérő után látszik, hogy nem a levegőbe beszéltek. Nico Hülkenberg ugyanis remekbe szabott körrel a 8. lett, Sergio Perez pedig éppen csak lecsúszott a Q3-ról, és a 11. pozícióból várhatja a vasárnapi rajtot.

„Nyolcadik hely – elégedett vagyok vele” – kezdte mondandóját a német. „Úgy gondolom, hogy a legtöbbet sikerült kihozni a mai napból. Éjszaka több módosítást is végrehajtottunk az autón, melyek segítségünkre váltak, különösen ezek között a hűvös körülmények között. Elég szeles volt ugyanis az idő, de nem befolyásolták túlzottan a teljesítményemet, hiszen minden köröm jól sikerült.”



„A holnapi nap pontokat akarunk szerezni, de nem lesz könnyű, hiszen sok gyors autó van mögöttünk, akik nyomás alá helyeznek majd minket. Bahrein mindig nagyszerű versenyeket produkál a DRS zónáknak köszönhetően, és a gumikopás fontos tényező lesz majd. Bármi is történik, mi készen állunk a harcra” – tette hozzá Hülkenberg.

Sergio Perez a 11. helyről indulhat vasárnap, ami miatt egy kicsit csalódottan nyilatkozott a futam után, de mégis pozitívnak értékeli teljesítményét. „Annak ellenére, hogy frusztrált vagyok amiatt, hogy csak néhány századdal maradtam le a Q3-ról, elégedettek lehetünk, hiszen ma sikerült előre lépnünk. Csodás eredmény lett volna mindkét autónkat a Q3-ban látni, de a 11. hely sem rossz, hiszen mutatja csapatunk erőfeszítéseit.”

„A pálya sokkal inkább a kezünkre játszott, mint azt sejtettük – a hatodik sorból remélem, hogy sikerül néhány pontot összegyűjtenem. Eddig jónak mutatkoztunk itt, pénteken a hosszú etapjaink meggyőzően alakultak, ami esélyt ad arra, hogy jó eredményt érjünk el holnap” – mondta a mexikói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: