DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton már jobban élvezi, hogy ő a bajnok

A brit versenyző arról beszélt, teljesen más érzés másodszorra aktuális világbajnoknak lenni, mint először. Akkor kevésbé élvezte, és amúgy is sok egyszeres címszerzőt találni az F1-ben.

Lewis Hamilton szívesen hangoztatja, mekkora öröm számára, hogy ő a Formula-1-es mezőny világbajnoka – tavaly karrierje második trófeáját gyűjtötte be, egészen hosszú várakozás után, hat évvel az elsőt követően. Idén háromból két versenyt megnyert, és az eddigiek alapján csapattársa, Nico Rosberg fölé kerekedett. Mikor Bahreinben arról kérdezték, jobb versenyző-e, mint valaha, a brit így válaszolt:

„Szeretném ezt gondolni. Majdnem magamat is megleptem, milyen erősen indítottam. A tavalyi évre építek, ahogyan vezettem, ahogyan alkalmazkodtam különböző dolgokhoz. Igazán boldog vagyok emiatt, úgy általában kifejezetten büszke” – idézi Hamiltont a GMM hírügynökség, aki máshogyan éli meg második bajnoki címét, mint az elsőt. „Az első idején fiatal voltam, és sok embernek van egy bajnoki címe. Hosszú, hosszú idő telt el azóta, mióta első számú voltam.”



„Még a járásod is másmilyen lesz. Csodálatos érzés. Amikor először voltam világbajnok, nem éreztem ezt. Most más a helyzet, ezúttal tudatában vagyok neki. Izgalmas. A múltban nem élveztem, és nem mintha bánnám ezt, de változtatnék rajta. Most újra itt az esély, én pedig kiélvezem, a sok kemény munka érzését.”

Nico Rosberg kifakadását Kínában amiatt, mert Hamilton feltartotta őt, sokan a brit mentális győzelmeként könyvelték el. Szerinte szó sincsen ilyesmiről. „Mindenki a pszichológiai dologról beszél. Az egyetlen pszichológiai harc bennem zajlik. A legjobb akarok lenni, amennyire lehetek” – reagált erre a Mercedes-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: