DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso továbbra is izgalmasnak tartja évét

A McLaren-Honda F1-es versenyzője úgy véli, nincs abban a helyzetben, hogy aggódnia kellene a gyengébb eredmények miatt. Élete legnagyobb feladatának érzi, hogy a győzelemig juttassa a csapatot.

Három verseny után talán már kijelenthető, Fernando Alonsóval nem az történik a McLarennél, amire számított. Sosem volt cél, hogy már az első évben futamokat nyerjen, eddig azonban a pontszerzés sem sikerült, a csapat rendre az utolsó rajthelyekről indul, a rajtrácsokon eddig csupán a Manor autóit láthattuk mögöttük. A spanyol pilóta – akinek idei évét már bemutatkozó szezonjához hasonlítják, amikor a Minardinál versenyzett – azonban továbbra sem érzi úgy, hogy aggodalomra lenne oka.

„Ha sosem nyertem még volna semmit, vagy nem lenne szerződésem, ha a megélhetésért kellene küzdenem, esetleg 21 lennék, akkor aggódnék” – mondta a honi El Confidencial lapnak Bahreinben. „De 33 éves vagyok, és elég szerencsés ahhoz, hogy már sok mindent nyertem. Ezért ez a kihívás egyszerűen nagyon izgalmasnak tűnik.”



„Mindennek a pozitív oldalát kell nézni” – jelentette ki Alonso, aki nemrég épp azért hagyta el a Ferrarit, mert kevesellte az ott kilátásban levő eredményeket. „Jelen pillanatban kissé frusztráltnak érzed magad vasárnap, mivel természetesen a dobogón akarsz lenni és pezsgőzni. Hétfőn viszont már tudom, hogy ez életem kihívása, felépíteni valamit a lehető legalacsonyabbról. Ez olyan elégedettséggel fog eltölteni, mint még soha semmi.”

Az előző versenyhétvégékkel ellentétben a bahreini szabadedzéseken Alonso a középmezőnyben végzett, ám ezt nem tartja rendkívüli előrelépésnek. „Nem a 13., 15. vagy 17. pozícióra koncentrálok. Ez másodlagos amellett, hogy a jövőben sokkal fontosabb eredményekért harcolhassunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: