DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Szent a béke Nicóval

A Mercedes világbajnoki címvédő és egyben idei vb-éllovas pilótája, Lewis Hamilton csapattársa, Nico Rosberg védelmére kelt az F1-es Bahreini Nagydíjat felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Még mindig az elmúlt hét slágere, Rosberg a Kínai Nagydíj leintése után tett furcsa nyilatkozata volt terítéken, melyben a német pilóta azt kifogásolta, hogy állítása szerint élen haladó csapattársa szándékosan feltartotta őt a verseny bizonyos szakaszában, hogy ferraris riválisuk, Sebastian Vettel karjaiba lökje őt.

Rosberg azóta kapott hideget-meleget a szurkolóktól, az újságíróktól és legújabban versenyzőtársaitól is, ám Hamilton a mai sajtótájékoztatón, Bahreinben megvédte csapattársát, és fátylat borított a múltra.

„Ez olyasvalami, amit a verseny után már megbeszéltünk, és én nem igazán szeretnék visszatérni rá. De nyilván többen is hozzászóltak a témához az utóbbi napokban, és néhányan úgy forgatgatták az akkor elhangzott szavakat, ahogy azt kényük-kedvük diktálta. Mi a részünkről előrefele tekintünk, és erre a hétvégére újraegységesültünk csapatként. Együtt próbálunk meg ismét jó munkát végezni. Szent a béke Nico és köztem, reggel találkoztunk egymással, és minden rendben. Az életben az ember olykor nem örül a dolgok alakulásának, de felnőttek vagyunk, ezért túl tudunk lépni a múlton” – fogalmazott Hamilton, akinek szavait a motorsport.com idézi.

 



Az újságírók az imént elhangzott monológ ellenére nehezen tudtak leszállni a témáról, és Lewisnak szegezték a kérdést: változtatnak-e hozzáállásán az előző hétvégén történtek? „Nem. Én mindig a versenypályán, az eredményeim által kommunikálok, nyolc éves korom óta így teszek. Természetesen az ember mindig próbál tanulni a korábbi döntéseiből, tapasztalataiból, és bízik benne, hogy legközelebb még jobb lesz. Igyekszem ezen a hétvégén is a legjobbamat nyújtani. Minden más, ami az autón kívül történik, nem igazán érdekel” – szögezte le a brit, a szahíri pályán még sohasem szerzett pole-pozíciót, de e hét végén ezt a hiányosságot is pótolná. 

„Ennek a versenynek is ugyanúgy fogok nekivágni, mint az összes többinek, hasonló izgalommal, tanulva az előző évek hibáiból és fejlődve. Indultam már itt az első sorból, de a pole-ból még nem, úgyhogy ez természetesen olyasvalami, amin próbálok majd változtatni” – mondta el az idén eddig háromból három időmérőt megnyerő Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: