DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sport-Oscart kapott Ricciardo

A sportvilág legrangosabb elismeréseit, a Laureus-díjakat osztották ki szerda este Sanghajban, és az F1 is részesült a dicsfényből: Daniel Ricciardo lett az év felfedezettje, Lewis Hamilton viszont alulmaradt Novak Djokviccsal szemben a legjobb sportolók listáján.

Daniel Ricciardo harmadik teljes F1-es szezonjában, tavaly tört fel a csúcsra, hiszen a bajnoki címért harcoló Mercedesek mellett egyedül neki sikerült futamot nyernie. A diadal ízét három alkalommal érezhette, ami év végén harmadik helyet biztosított be számára az egyéni pontversenyben, de teljesítményét még javában a 2015-ös évad eseményei közepette is díjazták: ő lett 2014 felfedezettje, ezt a díjat korábban Jenson Button (2010), Lewis Hamilton (2008) és Juan Pablo Montoya (2002) is hazavihette korábban az F1-esek közül.



2014 Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton az év legjobb férfi sportolója díjért volt harcban, de ebben a kategóriában nem tudta felülmúlni a tavalyi wimbledoni győztest és a világranglista jelenlegi vezetőjét, a teniszező Novak Djokovicot. Itt tavaly Sebastian Vettel a legjobbnak bizonyult, de 2004-ben Michael Schumacher is megkapta a legrangosabb elismerést.

„Ez egy nagyszerű és nagy presztízsű díj egyben, így már az is jó érzés, hogy a jelöltek között volt a nevem” – mondta Lewis Hamilton. „Ezért továbbra is mindent beleadok majd, hogy egyszer sikerüljön ez is.” A brit világbajnok gárdája, a Mercedes is nevezve volt a legjobb csapatok között itt viszont a német futball-válogatott lett a díjazott, megérdemelten, hiszen tavaly elhódította története negyedik világbajnoki trófeáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: