DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Nincs miről beszélnünk Hamiltonnal

A német versenyző lezártnak tartja kínai ügyét Lewis Hamiltonnal – egyszer megbeszélték már, többször nem lesz szükség rá. Nem érdekli, mit csinál a jövőben F1-es csapattársa.

A sanghaji Formula-1-es futamon másodikként célba érő Nico Rosberg azzal vádolta meg a versenyt megnyerő csapattársát, hogy feltartotta őt, és a Mercedes 1-2-es győzelmét veszélyeztette. Kirohanása egyöntetű kritikát vont maga után, csapaton belül pedig tisztázták az ügyet. Ennek ellenére a német Bild arról faggatta a pilótát, lehet-e folytatása az esetnek a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

„Bevallom, amikor mellette ültem a sajtótájékoztatón, dühös voltam. Reggel ugyanis pontosan erről a forgatókönyvről beszéltünk” – mondta a lapnak Rosberg, aki elismerte, kettejük kapcsolata ismét „nehéz helyzetben van”. A német így folytatta: „Kettőnk között néha jobb a viszony, néha nem annyira. Annak viszont nem látom okát, hogy erről többet beszéljek vele.”



A 29 éves pilóta ismét hangsúlyozta, a kínai esetnek nem lesz vonzata Bahreinben – de abból kiderül, szálka maradt még benne, hogy hozzátette: egyáltalán nem érdekli, miképp viselkedik a későbbiekben Hamilton. „Tiszta lappal fogunk indulni.  Lewis úgy vezet, ahogyan akar. Ez rajta múlik. Számomra teljesen irreleváns.”

A kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, a két versenyző között pszichológiai csata zajlik, amely a Formula-1-ben cseppet sem szokatlan. „Ezek a játszmák a show részei, és mindig is azok voltak. Számomra egyszerű, mi történt: Lewis vezetett, és mindig az éllovas diktálja a tempót. Csak a saját tapasztalatomból kiindulva mondhatom, kétszeres bajnokként, hogy én soha semmi ilyesmit nem csináltam szándékosan. De amikor én vezettem, sosem törődtem a mezőny többi részével. Önzőnek tűnhet, de ez az igazság” – nyilatkozott a Die Welt lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: