DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Mi is frusztráltak vagyunk, nem csak a Red Bull”

Ezt Cyril Abiteboul, a Renault F1-es motorokért felelős vezetője mondta el a Red Bull nagyvezér Dietrich Mateschitz legutóbbi fenyegetésére reflektálva, miszerint az osztrák energiaital-gyártó cég kiszáll az F1-ből, ha nem javítanak a motorok teljesítményén.

Amint azt a francia szakember az Autosportnak adott nyilatkozatában leszögezte: „A motortechnológia nem éppen olyasvalami, amit egy vasárnap délután könnyedén kielemezhetsz. Persze figyelembe kell vennünk, hogy mi történt vasárnap, de már kész tervünk van arra vonatkozólag, hogy mi mindent fogunk csinálni az év hátralevő részében. Egy új specifikációval fogunk kijönni, amiben több lesz az erő, mert jelenleg híján vagyunk ennek. Ez csak növeli a győzelem iránti éhségünket, de növelheti úgy, ahogy most csináljuk? Nem vagyok benne biztos, mert a motortervezés hosszú távú tervezést igényel. Ezért nem akarunk semmit elkapkodni” – érvelt Abiteboul, aki ugyanakkor megérti a Red Bull sérelmeit és álláspontját is.



„Nincs problémánk a Red Bull kritikáival abból a szempontból, hogy ők egy olyan csapat, akik sikeresek akarnak lenni és tele vannak nagyra törő célokkal. Megértjük, miért ilyen frusztráltak. De mi sem egyszerű beszállítók vagyunk ebben a történetben. Mi magunk is versenyzők vagyunk, és minket is ugyanúgy frusztrál ez a helyzet, mint őket” – tette nyilvánvalóvá a francia, mielőtt hozzátette:

„Most mindennek arról kell szólnia, hogy megértsük egymás filozófiáját és gondjait, majd pedig segítsük egymást, ahelyett, hogy lehúznánk a másikat. Talán fel kell mérnünk, hogy ők hogyan dolgoznak, és nekik is felül kell vizsgálniuk a mi motorfejlesztési oldalunkat. Ez nem egy rövid távú projekt, és mi tudunk együtt dolgozni egymással.” 

Kérdés, hogy mindez a Red Bullt mennyire nyugtatja meg a sorozatos motorproblémák és a rivális beszállítókkal szembeni folyamatos teljesítményhátrány tükrében. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: