DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Felfüggesztettek egy riportert Alonso miatt?

Fernando Alonso mostanában bőven kap hideget-meleget a sajtóban, ám úgy néz ki, hogy egy olasz riporterhölgy túl messzire ment. Alesi és Pirro is beszólt a spanyol F1-esnek, Briatore viszont védelmébe vette.

A Gazzetta beszámolója szerint felfüggesztették Paola Saluzzit, az olasz Sky riportertét, miután a múlt héten egy becsmérlő tweetet osztott meg Fernando Alonsóról, miszerint a spanyol visszanyerte emlékezetét barcelonai balesete után, s felismerte, hogy arrogáns és imbecile. Saluzzi később bocsánatot kért a tweetért, s törölte azt.

Az eset nem maradt következmények nélkül, Alonso ezt követően nem volt hajlandó szóba állni a Sky munkatársaival, s mint említettük, sajtóértesülések szerint fel is függesztették az olasz riporternőt. Bár ezt a grandprix.com beszámolója szerint nem erősítették meg, az tény, hogy a hölgy nem szerepelt szokott műsorában a SkyTG24 című adásban.

alonso_kina



Alonso mentora, Flavio Briatore időközben Jean Alesinek szólt vissza, aki azon tréfálkozott, hogy a spanyol minden bizonnyal ismét elájult, miután lekörözte a két Ferrari. Briatore reakciója erre így szólt: „Fernando öt év alatt háromszor lett bajnoki ezüstérmes, ebből egyszer másvalaki hibája miatt veszített. Alesi viszont semmilyen eredményt nem ért el a Ferrarival.”

Vannak azonban olyan nézetek is, melyek szerint nem véletlen, hogy Alonso távozásával erősödött meg a Ferrari – így gondolja például az ötszörös Le Mans-i győztes Emanuele Pirro is, aki az olasz Rainak nyilatkozott az Alonso-Vettel váltásról: „Két fontos változás történt a Ferrarinál, a motor és a pilóta. Alonso már inkább probléma volt, mintsem érték, mivel állandóan elégedetlenkedett.”

„Most egy fiatal, lelkes versenyzőjük van, aki mindig mosolyog, s emellett nagyon jól is vezet. Mivel Bahreinben meleg lesz, a Ferrari ismét remekül szerepelhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: