DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Carmen Jorda hamarosan beülne a Lotusba

Az enstone-i F1-es istálló kötelékébe nemrég bekerült spanyol Carmen Jorda a következő hónapokban kipróbálná a Lotus idei versenygépét – erre készül jelenleg a szimulátorban.

A Lotus a téli tesztek során szerződtette „development driver” pozícióba a 26 esztendős spanyol pilótanőt, Carmen Jordát, akinek leigazolása mögött a legtöbben pénzügyi, illetve marketing szempontokat látnak, mintsem komoly kísérletet a Lotus részéről arra, hogy F1-es pilótát faragjon a jóformán semmilyen eredménnyel nem rendelkező versenyzőhölgyből.

jorda_lotus



A korábban többek közt a GP3-ban szereplő Jorda a német Weltnek nyilatkozott: „A célom, hogy az elkövetkező hónapokban beülhessek az E23-ba. A szimulátorban fogok erre készülni, a tervek szerint legalább húsz napot teljesítek, mielőtt megkapom az autót” – mondta Jorda, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy a nőknek valóban külön versenysorozat kellene, ahogy azt Bernie Ecclestone is javasolta nemrég

Arra, hogy Jenson Button nemrég azt mondta, hogy szerinte semmi akadálya annak, hogy az F1-ben férfiak és nők egymás ellen szerepeljenek, Jorda így reagált: „Na és Serena Williams Federer ellen? Ott mi történne? Ezt kérdezzék meg tőle legközelebb!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: