DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megafilm készül: Robert de Niro játssza Enzo Ferrarit

Maga a két Oscar-díjjal jutalmazott színész jelentette be ezt egy olasz lapnak adott nyilatkozatában, ahol azt is elárulta, hogy mikor várható a minden bizonnyal kasszasikert arató, F1-es vonatkozású alkotás.

2016-ban örülhetnek a Forma-1, de legfőképpen az ágaskodó lovacska rajongói: életrajzi film készül ugyanis a sportág egyik pionírjáról, Enzo Ferrariról, a szerény modenai konstruktőrről, aki a világ egyik, ha nem a legismertebb luxusmárkájává tette a Ferrarit – ezzel párhuzamosan pedig az autóversenyek terén is vallást alkotott szimpatizánsai körében.

Szerepét nem más, mint a korábban két Oscar-díjjal jutalmazott (A dühöngő bikában és A keresztapa második részében mutatott játékáért) Robert De Niro kapta meg, aki már a hetedik X-en túl vág bele a produkcióba. Az amerikai színész az Il Messaggero című lapnak nyilatkozott a tervről, és elárulta, hogy hamarosan megkezdik a forgatást.



„Számomra óriási megtiszteltetés hogy egy ilyen nagyszerű ember életét mesélhetem el – egy olyan férfiét, aki forradalmasította az autózás világát. Ráadásul olyan átmeneti időszakban tette mindezt, ahol a fasizmus demokráciává vált, a háborút pedig gazdasági jólét követte” – mondta de Niro. „A jelenetek nagyrészt Olaszországban, eredeti helyszíneken lesznek felvéve, és ez a projekt fog elsőbbséget élvezni nálam az előttünk álló időben. A sztori kreativitáson és bátorságon alapul majd, és minden bizonnyal sokféle korosztályt fog lázba hozni világszerte.”

A film producere történetesen olasz lesz: Gianni Bozzacchi, egy korábbi fotós, a Triworld tulajdonosa, mely cég csak nemrég működik együtt De Niro Tribeca nevű vállalatával. „A film címe Ferrari lesz, és minden bizonnyal óriási sikert fog aratni” – mondta Bozzachi. „A régebbi próbálkozásokkal ellentétben mi nagyban gondolkozunk, magas költségvetéssel, és a mozik valószínűleg már 2016-ban vetíthetik a filmet.”

Ezzel kapcsolatban természetesen felvetődött a rendező kérdése is, melyre Bozzacchinak már konkrét ötlete is van: „Clint Eastwoodot szeretném, de azt mondta, mielőtt igent mondana a felkérésre, el szeretné olvasni a forgatókönyvet.” A producer hozzátette, hogy miről is szólna konkrétan a film: „A történetet a világháborút követő időszaktól egészen a ’80-as évek színes korszakáig meséljük el. Meg akarjuk jeleníteni Ferrari életének napos és árnyékos oldalát, beleértve szeretett fia, Dino halálát is” – tette hozzá Bozzacchi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: