DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: 2007-ben is bajnok lehettem volna

Az akkor még Ferrarinál vezető F1-es pilóta szerint az Olasz Nagydíj változtatott meg mindent, addig jobban szerepelt Raikkönennél – az idő azonban láthatóan megszépítette a brazil emlékeit.

Ha azt a kérdést teszik fel, Felipe Massa melyik évben lehetett volna világbajnok, mindenki a 2008-as szezont adja meg válaszként. Maga az érintett azonban úgy gondolja, már egy idénnyel korábban is felérhetett volna a Formula-1 csúcsára – erről beszélt az f1i.com-nak adott interjúban.

„Senki sem gondol bele abba, ami 2008-ban történt, sőt 2007-ben is, mert az emberek csak a végeredményt látják” – beszélt Massa arról, hogy az említett évekről Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen bajnoki címei jutnak a többség eszébe, pedig ő is könnyen lehetne ma az említett pilóták helyében. „De Monza előtt kilenc ponttal álltam Kimi Raikkönen előtt, és azután egy problémám adódott. Ha nem lett volna a probléma Monzában, több mint 12 ponttal álltam volna Kimi előtt, és én lettem volna az első számú versenyző.”



Massa gondolatmenetébe már itt hiba csúszik, a jelenleg Williamsnél versenyző pilóta ugyanis nem kilenc, csak egy ponttal Raikkönen előtt érkezett Monzába. Kanadától fogva (amely a szezonnak mindössze hatodik állomása volt, míg Monza a 13.) egyetlen alkalommal sem húzott el hétnél több ponttal csapattársától. Ennek ellenére a brazil tovább folytatta gondolatmenetét.

„Aztán Spában ő nyert, én pedig második lettem: akkor elengedett volna. Brazíliában én nyertem volna meg a versenyt. Teljesen harcban álltam a bajnoki címért, de Monza mindent megváltoztatott. Nagyszerű év volt, akkor is, ha az emberek csak az eredményt nézik, és azt mondják, ’Kimi fantasztikus volt’. De egészen Monzáig én voltam elöl.”

Az interjúban Massa még hozzátette: azért szerepel továbbra is a Formula-1-ben, hogy nyerjen. „A győzelemért versenyzek. Nem a részvétel a fontos. A győzelemért versenyeztem egész pályafutásom során, sok versenyt nyertem meg, és számos bajnoki címet” – mondta a brazil pilóta, akiben továbbra is nagy tűz lobog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: