DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso sosem lesz háromszoros világbajnok?

A spanyol már 33 esztendős, ilyen korban nem engedheti meg magának, hogy két-három évet várjon, amennyire a McLaren-Hondának szüksége lehet, hogy a mezőny elejére kerüljön – véli Allan McNish, a korábbi F1-es pilóta és Le Mans-győztes.

A Honda erőforrásokra váltó McLaren tetemes lemaradással kezdte szezonját a többi nagycsapathoz képest, az idei évben a tanulásé lesz a főszerep, az pedig még jó néhány szezonig eltarthat, amíg képesek lesznek a rajtrács elejére kerülni, és a bajnoki címért harcolni, amelynek érdekében Fernando Alonso a csapathoz igazolt a Ferraritól.

Ráadásul Allan McNish BBC Sporton vezetett rovatában kifejtette, a végcél felé vezető nehézségek miatt azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a nyolc évvel ezelőttihez hasonlóan Alonso és a csapat kapcsolata ismét elmérgesedik. „Amikor versenyzőként olyan autód van, amely nem teljesít úgy, ahogy szeretnéd, te pedig tudod, hogy képes lennél nyerni, az egyszerűen frusztrálttá tesz téged, és bonyodalmat okozhat, ha a probléma nem múlik, és megakadályozza, hogy összpontosíts és pozitív maradj.”



„Elkezdi kiszipolyozni belőled a motivációt, amit láttunk már jó néhány versenyzőnél, akiknek minden területen nehézséget okozott eljutni a határig. Ha nem hiszel abban, hogy körülötted minden képes olyan szinten teljesíteni, mint te magad, az nagyon kemény lehet számodra” – fejtette ki a skót korábbi versenyző.

Emellett kételkedik abban, hogy Alonso csapatváltása végül harmadik bajnoki címéhez fog vezetni – legalább tíz évvel a legutóbbi után. „Ha van egy egyéniség, aki meg tud birkózni ezzel, az Alonso, de az idő múlik, és már rég volt, amikor megszerezte a címeit a Renault-val 2005-ben és 2006-ban. 33 éves, és nem úgy néz ki, mintha megengedhetné magának, hogy két-három évet várjon, amíg egy program kiteljesedik. Ebben rejlik a belső nyomás, és ez okozhatja a bukását.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: