DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso-baleset: Orvosi műhiba történt?

A legújabb pletykák magyarázatot szolgáltathatnak a spanyol F1-es februári balesete körüli rejtélyek némelyikére: a szóbeszéd szerint orvosi műhiba miatt maradt napokig kórházban a kétszeres bajnok.

Ron Dennis korábbi és Fernando Alonso malajziai nyilatkozatai ellentmondani látszanak egymásnak bizonyos tekintetben a spanyol barcelonai tesztbalesetével kapcsolatban – a nyilatkozatokat olvasva többek közt az sem teljesen egyértelmű, hogy mikor és miért veszítette el eszméletét a kétszeres világbajnok, s hogy miért nem emlékszik a február utolsó vasárnapjának bizonyos szakaszára.

Amikor Sepangban erről kérdezték, a McLarenhez idén visszatérő spanyol így nyilatkozott: „Jó állapotban kerültek be a kórházba, viszont ezt követően van egy időszak, körülbelül délután kettő és hat óra közt, amire nem emlékszem” – mondta a kétszeres világbajnok.

alocrash2



A német Auto Motor und Sport elismert tudósítója, Michael Schmidt arról számolt be, hogy egyes szóbeszédek szerint az emlékezetkiesést nem maga a baleset okozta, hanem egy szokatlan orvosi műhiba: Alonsót tévedésből kétszer gyógyszerezték be.

„Olyan pletykákat hallottunk, melyek szerint Alonso tévedésből kétszer kapott gyógyszereket, egyszer a baleset helyszínén, egyszer pedig a pályakórházban. A magas dózis megmagyarázná, miért csak később kezdett visszaemlékezni a balesetre, és miért van egy sötét folt délután kettő és hat óra közt. Sőt, ez egyúttal arra is magyarázatot jelenthet, miért volt a páciens három és fél napig kórházban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: