DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williamsnél a kiállásokon kell javítani

A grove-i F1-es csapat egyelőre nem tart azon a szinten, mint a tavalyi szezonban volt, ennek eléréséhez még több dolgon javítani kellene – többek közt a kerékcseréken is...

A Williamsnél vezető mérnöki pozíciót betöltő Rob Smedley szerint csapatának dolgoznia kell még a bokszkiállásokon, s azért kell küzdeni, hogy megbízhatóbbak legyenek ezen a téren, miután a Malajziai Nagydíjon a csapat mindkét versenyzője, Massa és Bottas is időt veszített egy-egy kerékcsere során:

massa_pit



„Van még mit tennünk, fejlesztenünk kell a kiállásaink megbízhatóságán. Voltak jó cseréink is, de mindkét autó esetében voltak igen lassúak is, időt veszítettünk a kettős kiállásnál Valtteri bal hátsója miatt, és Felipe utolsójánál is, ahol probléma támadt” – mondta Smedley, aki azt is kiemelte, hogy a Williams dolgozni fog ezen az ügyön:

„Az viszont pozitív, hogy mindkét probléma olyan volt, amibe korábban nem futottunk bele. A kettős kiállásnál a paplan levétele okozott problémát, nem voltunk elég gyorsak. A második Felipe emelőjével volt, ami nem illeszkedett tökéletesen a hátsó törési struktúrához, szóval nem sikerült felemelni a hátulját...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: