DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Nemcsak a motor miatt gyorsult a Ferrari”

A marenellói F1-es istálló egyértelmű előrelépést tett tavaly év vége óta, és zseniális formában, egy dobogós helyezéssel, majd egy győzelemmel kezdte a szezont. Lewis Hamilton szerint a rivális teljes csomagja jobb lett.

A legtöbben a Ferrari V6-os erőforrásainak jelentős mértékű fejlődésében látják az olasz csapat előrelépésének okát, a Mercedes világbajnoka szerint azonban ez csak egy összetevő a sok közül, amelyek miatt a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon megtréfálta őket a rivális, Sebastian Vettel révén elorozva előlük a győzelmet.



„A Ferrari hatalmas előrelépést tett, és nemcsak a motor, de az egész autó terén is. Egy csomó embertől hallani, hogy milyen erős lett az új motorjuk, és mennyit köszönhetnek ennek, de végső soron az egész autó az, ami számít, és a leszorítőerő jelenti az igazi különbséget” – mondta el a címvédő, aki a világbajnoki pontversenyben jelenleg egyetlen ponttal előzi meg Vettelt. 

A brit megemeli kalapját a Ferrari sepangi teljesítménye előtt. „El kell ismernünk a teljesítményüket, fantasztikus munkát végeztek. Sem én, sem a csapat nem számítottunk arra, hogy ők ilyen gyorsak lesznek. Azt tudtuk, hogy javultak tavalyhoz képest, de nem tudtuk, mennyit. Csodálatos, amit műveltek, és egyszerűen túl gyors volt most nekünk a tempójuk” – idézi az autosport.com Hamiltont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: