DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Mi járhat most Fernando fejében?

Ezen elmélkedett saját bevallása szerint a világbajnoki címvédő, miközben ott ült Sebastian Vettel mellett az F1-es Malajziai Nagydíj dobogóján. A brit szavaiból kitűnik, együtt érez korábbi csapattársával.

Az idő és a távolság sok mindent megszépít, így Lewis Hamilton és Fernando Alonso 2007-es viharos kapcsolatát is, amikor a McLarennél még csapattársakként keserítették egymás életét. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a két kétszeres világbajnok viszonya is rendeződött. Hamilton nemrégiben regnáló világbajnokként felemelte a szavát a McLaren mismásoló magatartása ellen, és kijelentette, tudni akarja, pontosan mi történt Alonsóval a barcelonai teszten, és mi okozta a spanyol balesetét.

Most pedig, a Malajziai Nagydíj végeredményére – tudniillik, hogy Alonso kiesett a harmatgyenge McLarennel, miközben a Ferrarihoz a helyére érkező Sebastian Vettel megnyerte a versenyt – reflektálva újabb baráti gesztust gyakorolt korábbi csapattársa felé.



„Ott ültem Sebastian mellett a dobogón az eredményhirdetésnél, és azt gondoltam magamban: ’Mi járhat most Fernando fejében?’ Emlékszem rá, amikor én otthagytam a McLarent és a Mercedeshez csatlakoztam, akkor a következő évben már pont a Mercedes volt az erősebb. Ezért én akkor jól éreztem magam. De az ő helyzete most pont fordított képet mutat, hiszen ő is lehetne most itt a dobogó legfelső fokán mellettem. Furcsa, hogy hogyan alakultak a dolgok” – merengett Hamilton, akinek a szavaiból világosan kivehető az Alonso felé tanúsított maximális tisztelet, valamint az, hogy nem gondolja, hogy Vettel jobb versenyző lenne a spanyolnál, sokkal inkább a sors különös szeszélyének tartja, hogy éppen most lendült formába a Ferrari. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: