DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari hallani sem akar az egységesített autókról

Noha a maranellói egylet a legtehetősebb F1-es csapatok közé tartozik, Maurizio Arrivabene egyetért abban, hogy valamit tenni kell a sportág megfizethetősége és hosszú távú jövője érdekében.

A Ferrari csapatfőnöke – aki múlt hétvégén meghatottan fogadhatta Sebastian Vettel első győzelmét a Scuderiával – ezért megérti a kiscsapatok, főként a Force India sirámalmait, melyek szerint az F1 fenntartása jelenleg túl drága a pillanatnyi mezőnyt alkotó csapatok többségének.



„Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy egy kicsit megfizethetőbbé tegyük az F1-et. De azt kell, hogy mondjam, hogy ez már egy jelenleg is zajló folyamat, amelyben mindenki tevékenyen és lelkesen részt vesz” – mondta el az Autosportnak az olasz csapatvezető, aki egy dologról viszont hallani sem akar: standardizált F1-es autókról. 

„Azt hiszem, ez volt az egyik javaslat, amely napirendi ponton volt. Tudják, így megy ez, néha valaki előáll egy extrém ötlettel, ami eltér az addig megszokott normáktól. Az egységesítés bizonyos alkatrészek tekintetében valóban egy hatékony és jó módja lehet a költségek csökkentésének. De nyilvánvaló, hogy nem a teljes autó tekintetében. Ez itt a Formula-1, nem egy látványtalan bajnokság, ahol csupa egyforma autó köröz a pályán” – fogalmazott meg határozott álláspontot a kérdésben Arrivabene. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: