DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hockenheim kiesése lehet Monza esélye?

Legalábbis ebben reménykedik Ivan Capelli ex-F1-es pilóta, aki ma már a milánói autóklub elnökeként tevékenykedik. A sportdiplomata úgy véli, a közeljövőben sikerül 2020-ig meghosszabbítaniuk az Olasz Nagydíj szerződését.

Nem lepett meg senkit, mégis szomorú volt értesülni róla, hogy 2015-ben nem láthatunk Németországban F1-es futamot a rendezési díjról szóló viták miatt. Ám ha ez nem lett volna elég, Bernie Ecclestone nemrég azt is megszellőztette, hogy az Olasz Nagydíj szintén erre a sorsra juthat.

A monzai pálya szerződése a következő év végén lejár, így hamarosan esedékes lenne megújítani azt, de a 84 éves üzletember eddig vonakodott az aláírástól. Ivan Capelli azonban bízik benne, hogy sikerül olyan tervezetet összeállítaniuk az elkövetkező évekre, ami elnyeri Ecclestone tetszését. „Számtalan intézménynek és privát támogatónak köszönhetően magabiztosak vagyunk afelől, hogy hamarosan sikerül meghosszabbítanunk az Olasz Nagydíj szerződését 2020-ig” – idézte az egy évet a Ferrarinál is eltöltő olasz expilótát a Motorsport-Total.com.



„A verseny megmentésére irányuló terveink rövid- és középtávúak, melyek magában foglalják például a Superbike-világbajnokság és természetesen az F1-es Olasz Nagydíj Monzában tartását is.” Korábban Bernie Ecclestone a versenynaptár kedvezőtlen körülményeire hivatkozva fenyegetett a futam törlésével. „Épp ezért kell megváltoztatnunk a gondolkodásmódját” – mondta Capelli, aki a Monacói Nagydíjon akar találkozni a kereskedelmi jogok tulajdonosával. „Azon vagyunk, hogy igazságos tervezetet tárjunk elé.”

Az olasz nem feledkezett meg arról sem, hogy a Német Nagydíj kiesése milyen hatással lehet a saját versenyükre nézve. „Rajtunk múlik, hogy a poharat félig telinek, vagy félig üresnek látjuk-e. A Mercedes a világbajnok, ott van Vettel is, de úgy látszik, ez Ecclestone számára nem sokat jelent. Számunkra félig tele van a pohár, hiszen a német rajongók így Belgiumba, Ausztriába, vagy Olaszországba fognak ellátogatni” – tette hozzá az 51 éves Capelli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: