DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg máris aggasztó jeleket mutat?

Talán még korai ilyeneket kijelenteni, de David Coulthard szerint Nico Rosbergnek nem sikerült javulnia és közelebb kerülnie Lewis Hamiltonhoz a tavalyi bajnoki veresége után.

Rosberg eddig az idei mindkét versenyen egy hellyel csapattársa mögött ért célba - Melbourne-ben szorosan Hamilton mögött, Sepangban azonban a futam legnagyobb részében tisztes távolságból követte a címvédőt, és a leintés után azt is elismerte, hogy az autóban ülve nem teljesen értette, mi zajlik körülötte.

rosberg (2)



Míg a német tavaly már a bajnokság elején előnybe került a pontversenyben, most 10 egységgel áll csapattársa mögött, és a 3. helyet birtokolja az összetettben. Coulthard szerint Rosberg máris a gyengeség jeleit mutatja, és nem tűnik úgy, hogy közelebb tudott volna férkőzni Hamiltonhoz.

„Az aggasztó jelek nem Lewistól, hanem a Mercedes garázsának másik oldaláról jönnek. Az első két verseny után nem igazán állnak össze a dolgok Nicónak” - írta a skót a The Telegraph-ban vezetett rovatában. „Mostanság zavaros üzenetek jönnek tőle, hol arról beszél, hogy több információt akar kapni, hol pedig arról, hogy kevesebbet. Nico mindig azt a képet festette magáról, mintha személyében egy mérnök ülne a volán mögött, de most kicsit lerombolja a saját PR-ját.”

Coulthardnak, aki évek óta a BBC F1-es kommentátoraként és szakértőjeként dolgozik, egy személyes negatív élménye is volt Rosberggel a Malajziai Nagydíj rajtrácsán, amiből máris következtetést vont le.

„Melbourne-ben még arról beszélt nekem, hogy szeretne szorosabb kapcsolatot létesíteni a brit közönséggel és médiával” - írta a Mercedes pilótájáról a tizenháromszoros futamgyőztes Coulthard. „Erre tökéletes alkalom nyílna a versenyek előtt a rajtrácson. De mégis, amikor most odamentem a menedzseréhez megkérdezni, hogy készíthetek-e vele interjút, Nico nemmel válaszolt, mivel éppen a német RTL-nek nyilatkozott. Ez ellentmondott azzal, amit két héttel ezelőtt fejtegetett.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: