DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mégsem lesz olyan óriási Hamilton új bére?

A brit úgy nyilatkozott, a héten biztosan alá fogja írni szerződését – de ugyanezt mondta egy hete is. A csillagászati összegről szóló hírek helyett már egy reálisabb számot emleget az F1-es sajtó.

Akár a „Hamilton a héten szerződést hosszabbíthat” címmel is kezdhettük volna cikkünket, ezt azonban a múlt héten már ellőttük: sőt, a Malajziai Nagydíj során arról is beszámoltunk, hogy spanyol sajtóhírek szerint Lewis Hamilton alá is írta új, három évre szóló kontraktusát. Ennek mond ellent a brit legújabb nyilatkozata, amely alapján az egyezség továbbra sincs szentesítve.

„Ezen a héten be kell fejeznünk. Nincs oka, amiért ne történne meg. Őszintén, 99,6 %-ban van most kész. Már nincsen hátra tárgyalás, csak a jogi rész” – idézi az espnf1.com Hamiltont, aki személyesen, menedzser nélkül alkudta ki a hosszabbítás feltételeit, igaz, jócskán szükség volt hozzá időre. Az eredeti ígéretek alapján már az Abu Dhabi Nagydíj után meg kellett volna egyezniük.



Míg a korábbi sajtóhírek csillagászati, 55 és 60 millió dolláros évenkénti fizetésről beszéltek, a BBC Sport egy sokkal racionálisabb összeget említ. Szerintük Hamilton 31 millió dolláros alapfizetéssel indul – persze itt is tapasztalható emelkedés az eddigiekhez képest –, amely a futamgyőzelmekért és bajnoki címért járó bónuszokkal kiegészülve 40 millióra emelkedhet. Ezzel nagyjából annyit fog keresni, mint a mezőny két másik, idén csapatot váltó világbajnoka, Sebastian Vettel és Fernando Alonso. Érdemes összehasonlítani keresetét Nico Rosbergével, aki tavaly írt alá 2017 végéig: német sajtóértesülések szerint ő 21 millió dolláros alapfizetést kap.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: