DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Már el is dőlt a Ferrari csapatsorrendje?

Az olaszok korábbi F1-es főnöke szerint Raikkönen idén másodhegedűs lesz Vettel mögött. David Coulthard Michael Schumacherhez hasonlította a fiatalabb német teljesítményét.

Sebastian Vettel eddig mindkét, Ferrari színeiben teljesített időmérőjén és versenyén legyőzte a csapaton belül hosszú időt töltő Kimi Raikkönent, és második helyen áll a világbajnokságban a Mercedeseket szétválasztva, miközben finn kollégája csak az ötödik harmadannyi ponttal. A második nagydíj után talán még túl korai kijelentéseket tenni a szezon végkimenetelével kapcsolatban – ráadásul Raikkönent szombaton és a futam elején is balszerencse sújtotta, mégis negyedik lett Sepangban –, a Ferrari korábbi csapatfőnöke szerint azonban a finn ebben az esztendőben csak másodhegedűs lehet.



„Időről időre balul sülnek el nála a dolgok, mint vasárnap” – mondta Cesare Fiorio az olasz Rai rádiónak, aki még Jean Todt érkezése előtt vezette a Scuderiát. „Már a karrierje végén jár, bár még mindig egy nagy bajnok. De a csapaton belüli hierarchia már két verseny után kialakult. Ha Vettel a világbajnoki címért harcol, Raikkönen támogatni fogja őt.”

„Ez egy Michael Schumacher-szerű teljesítmény volt” – jelentette ki David Coulthard, márpedig az közismert, hogy Schumacherrel csapaton belül senki sem tudta felvenni a kesztyűt. Mások azonban védelmükbe vették a 35 éves pilótát. A korábbi Ferrari-versenyző Jean Alesi a Corriere della Serának mondta el, teljes mértékben meg van győződve arról, hogy Raikkönen a dobogón végezhetett volna egy tiszta versenyen. Jacques Villeneuve is a finn mellé állt. „Nagyon jól szerepelt. De túl korán kellett kijönnie, aztán a használt gumikon levők között találta magát” – beszélt a Sky Italiának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: