DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Kínában megint a Mercedes lesz elöl

Szép eredmény volt a maláj győzelem, de a Ferrari tisztában van vele, hogy kicsi az esély a riválisok újbóli megelőzésére. Az SF-15T-nek egész egyszerűen kedveztek a körülmények.

Igaz, Sepangba is a Mercedesek érkeztek favoritként, és egészen a futamig annak is tűntek. A Ferrari gumikezelése azonban, úgy tűnt, a forró körülmények között működött a legjobban. A jövő hétvégén esedékes versenyen, Sanghajban eltűnhet az előny, amelyet a trópusi helyszín jelentett a Scuderiának.



„A pálya egészen érdes és forró, ami próbára teszi a gumikat, mi pedig szerencsések vagyunk, hogy az autó elég jól kezeli őket” – magyarázta James Allison, a Ferrari technikai igazgatója. „Hogy pontosan milyen problémák léptek fel az egyenlet másik oldalán, azt nem tudom, de abban egészen biztos vagyok, hogy keményen meg kell dolgoznunk Kínában, hogy ahhoz hasonló látványos munkát végezzünk, mint itt.”

Sebastian Vettel is beszélt arról, hogy nem vár győzelmi sorozatot első ferraris sikere után. „Realistának kell lennünk. Nekik nagy előnyük volt a téli teszteken és az első futamon, ami nem tűnik el csak úgy. A célunk az, hogy a köztünk levő különbség kisebb legyen, mivel különbség továbbra is lesz” – vallotta a 40. futamgyőzelmét szerző Vettel.

A német pilóta jelenleg második a bajnokságban, mindössze 3 ponttal lemaradva Lewis Hamiltontól, és 7 egységgel Nico Rosberg előtt. A konstruktőri versenyben a Ferrari szintén második, 52 pontjával szemben azonban a Mercedes már 76-nál jár.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: