DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas örül, hogy hagyták megelőzni Massát

A Williams a jelek szerint tanult a tavalyi sepangi történésekből. Immár nyoma sem volt az egy éve nagy port kavart csapatutasításnak, de Bottas így is legyőzte Felipe Massát.

A 2014-es Malajziai Nagydíj után az egyik fő beszédtémát a Williams szolgáltatta, hiszen egy éve a futam utolsó köreiben szólították fel a csapathoz újan érkező Massát arra, hogy adja át a 7. helyet a mögötte frissebb gumikon haladó Bottasnak. A döntéshozók azonban elhamarkodottan cselekedtek, hiszen nem gondolták át, hogy az ilyen üzenetek a múltbeli sérelmek miatt érzékenyen érintik a brazilt, aki nem is engedelmeskedett a kérésnek, és maga mögött tartotta a finnt, ezzel a futam után a Williamsre irányítva a média figyelmét.

bottas massa (2)



Egy újabb jele annak, hogy mennyit javult a csapat szervezettsége egy év alatt, hogy idén ugyanazon a pályán hasonló helyzetben már semmilyen módon nem próbáltak beleavatkozni a pilótáik csatájába. Ezúttal Massa az 5. helyet őrizte, de nem tudta kivédekezni a rá frissebb gumikon megérkező Bottas támadásait, aki így néhány körrel a vége előtt éles harcban vette el tőle ezt a pozíciót. Bottas és a csapat is örül, hogy így történt.

„Jó érzés, hogy zöld jelzést kaptunk az egymás elleni versenyzésre. Kemény, de tiszta küzdelem volt, és nem is értünk össze. A csapat bármilyen helyzetben bízhat bennünk, tisztességesen tudunk küzdeni egymással” - mondta Bottas, aki az Ausztrál Nagydíj kényszerű kihagyása után ezzel az 5. hellyel tért vissza.

A vezetőség részéről Rob Smedley fejtette ki a Williams álláspontját: „Nem fogjuk őket megakadályozni a versenyzésben. Persze tisztának kell lennie, hogy a csapat egyetlen pontját se veszélyeztessék, de mindketten igazi profik. Nagy közöttük a tisztelet és mindig éppen elegendő helyet hagynak egymásnak.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: