DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Berger óva inti Vettelt a piros lámpás negyedtől

Gerhard Berger száját azért hagyta el ez a furcsán hangzó megállapítás, mert nem ért egyet Bernie Ecclestone azon véleményével, miszerint Sebastian Vettel túl keveset tesz az F1 népszerűsítéséért.

vettel berger (1)



Ecclestone a múlt héten kritizálta a négyszeres világbajnokot amiatt, hogy túlságosan is visszahúzódó életet él, pedig sikerei miatt sokkal inkább ki kellene tárulkoznia a világ felé, hiszen az évek során a Formula-1 egyik arcává vált. Ellenpéldaként Lewis Hamiltont hozta fel, akit jóval nyitottabbnak tart a németnél, így a sport ideális hírnökének tartja őt.

Nem mindenki ért azonban egyet ezzel a Vettelnek szóló kritikával. Gerhard Berger, aki a Toro Rossónál 2007-ben és 2008-ban a német csapatfőnöke volt, elutasítja ezeket a vádakat, hiszen meglátása szerint nem várható el az F1-es pilótáktól, hogy kirakatbábúként tetszelegjenek.

„Egyáltalán nem értem Bernie-t. Azt akarja, hogy a versenyzők a Reeperbahn utcáin vagánykodjanak?” - célzott Berger Hamburg hírhedt városrészére, amely a piros lámpás negyedéről ismert.

„Vasárnapi győzelmével Vettel rálépett a piros szőnyegre - és ez az egyetlen piros dolog, amire szüksége van!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: