DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bullt meglepte a fékhibák mennyisége

Ricciardo és Kvjat több más gonddal egyetemben a fékezéssel is szenvedett a sepangi F1-es versenyen, a probléma pedig valószínűleg más helyszíneken is jelentkezni fog.

A négy bajnoki címet nyerő istálló közelében sem járt néhány évvel ezelőtt megszokott teljesítményének, a Malajziai Formula-1-es Nagydíjon Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo párosa mindössze az utolsó két pontszerző helyen, kilencedikként és tizedikként ért célba. Számos probléma hátráltatta őket a verseny közben, beleértve az RB11 fékproblémáit is: a tárcsákból rendszeresen sötét füst szállt elő.

„Daniel első szárnya megsérült, amikor az első kanyarban hozzáért Nicóhoz. Dany Kvjat szélesen fordult az első kanyarban, de ő is szépen jött fel” – indított a kezdeti problémákkal Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, akit a motorsport.com idéz. „Aztán bejött a biztonsági autó, mindkettejüket kihívtuk, és lényegében egy helyet nyertünk, mert Ricciardóval átugrottuk Rosberget, Kvjattal pedig nem veszítettünk pozíciót.”



„De amint forgalomba keveredtünk, a hőmérsékletek kezdtek kicsúszni az irányításunk alól, főleg a fékeké. Onnan nem volt tempónk. A verseny második felében csak a végéig akartunk eljutni” – árulta el Horner, hol bicsaklott meg az istálló versenye. A csapat idén új beszállítóra váltott, jelenleg még a tanulási fázisban tartanak. „Nehéz volt kezelni őket egész hétvégén, de még így is meglepett minket, hogy olyan sok gondunk volt, amennyi, főleg, amikor piszkos levegőben haladtunk. Igyekszünk tanulni belőle, és jobb munkát végezni Kínában.”

Hozzátette, a fékproblémát nem a nagy hőség okozta. Arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, a hiba milyen hatással volt a gumik kopására. „Az őszinte válasz ezen a ponton az, hogy nem tudjuk. Elég nagy fogyást láttunk, azt pedig maguk is láthatták, hogy már az elején is sok füst jött a fékekből. Egy időben attól is tartottunk, hogy nem jutunk el a verseny végéig.” 

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: