DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button autója verseny közben gyorsult be

Ugyanis állítottak egyet az első szárnyon, amely váratlanul sokkal jobban kezdett el működni. Ez a következő versenyekre biztató előjel a McLaren F1-es csapata számára.

Jenson Button utolsó bokszkiállásánál a szerelők jelentős mértékben állítottak az MP4-30 első szárnyán, az alkatrész pedig az eddigieknél sokkal hatékonyabban teljesített. Hatását Button azonban nem élvezhette sokáig, rövidesen a 41. körben motorhiba miatt fel kellett adnia a maláj versenyt. Az első szárny a Red Bulltól érkező aerodinamikai mérnök, Peter Prodromou munkája, amelyet a tesztek problémái miatt nem sikerült elegendő mértékben kipróbálni.



„Nagyon hasznos volt, hogy megoldást találtunk az első szárny dőlésszögét illetően, mert szokatlan, hogy a McLaren ennyire sok első szárnyat használ. Az utolsó etapban végre megoldódott, boldogok vagyunk, hogy ezt megtanultuk” – idézi a motorsport.com Buttont.

Button autója begyorsult, így sikerült utolérnie az előtte haladó ellenfeleket. „Igazán szórakoztató volt, amikor elkezdtem közeledni az előttem levő csoporthoz. Látni lehetett, hol vannak az erősségeink és gyengeségeink. A Force Indiához képest egészen jól kivehetőek, de a Sauberrel és még a gyorsabb autók némelyikével, mint a Lotusszal is össze tudtuk hasonlítani magunkat, ami érdekes volt. Hasznos nap, kár, hogy mindketten idő előtt fejeztük be” – zárt a 2009-es világbajnok.

Az előrelépés segítheti a McLarent, hogy a Kínai Nagydíjon végre első pontjait szerezze meg. Jelenleg egységek nélkül állnak a bajnokság végén, rajtuk kívül a Lotus és Manor nem tudott még beférni a legjobb tíz közé.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: