DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Malajziai Nagydíj - A rajtrács

A 2015-ös F1-es szezon második futamára készülve tekintsük át, hogyan sorakozik fel a mezőny a sepangi starthoz. Hosszú idő után először nem a két Mercedes hódította el az első sort.

CBPdUuNWkAAc_iQ



Legutóbb a tavalyi Magyar Nagydíjon fordult elő, hogy nem Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettőse végzett az időmérő első két helyén. Most Sebastian Vettel tudta elválasztani őket és beférkőzni a második helyre, pontosan úgy, ahogy a tavalyi sepangi időmérőn is tette, ugyanígy esős körülmények között.

Danyiil Kvjat pályafutása legjobb rajthelyét szerezte meg az 5. pozícióval, mint ahogy Marcus Ericsson is a kilencedikkel. A svéd az időmérő utáni egyetlen büntetés következtében léphetett előre egyet, Romain Grosjean ugyanis elvesztette 8. helyre feljogosító idejét, miután a versenybírók a bokszutca nem megfelelő módon történő elhagyása miatt két pozícióval hátrasorolták.

A szezonnyitó kihagyása után most rajthoz állhat a két Manor is, köszönhetően az FIA engedékenységének, hiszen az időmérőn egyik autójuk sem futotta meg a 107%-os időt. Nekik köszönhetően azonban a McLaren elkerülte, hogy ismét övéjük legyen az utolsó rajtsor: Fernando Alonso egy 18. hellyel tért vissza balesete után, miután Jenson Button is legyőzte őt egy tizeddel az egyelőre gyengélkedő csapat háziversenyében.

20 autó lesz tehát a rajtrácson, ami igazi felüdülés a melbourne-i foghíjas mezőny után. Remélhetőleg ez most a piros lámpák kialvásáig így is marad.

FRISSÍTÉS: 8:08 - Nem, ezúttal sem marad így. A Manornál bejelentették, hogy Will Stevens nem vesz részt a futamon, miután a csapat nem tudta megoldani az üzemanyagrendszerben szombaton keletkezett problémákat. Máris 19 főre szűkült tehát a mezőny.

 

    1 Lewis Hamilton
2 Sebastian Vettel   Mercedes
  Ferrari    
    3 Nico Rosberg
4 Daniel Ricciardo   Mercedes
  Red Bull-Renault    
    5 Danyiil Kvjat
6 Max Verstappen   Red Bull-Renault
  Toro Rosso-Renault    
    7 Felipe Massa
8 Valtteri Bottas   Williams-Mercedes
  Williams-Mercedes    
    9 Marcus Ericsson
10 Romain Grosjean   Sauber-Ferrari
  Lotus-Mercedes    
    11 Kimi Raikkonen
12 Pastor Maldonado   Ferrari
  Lotus-Mercedes    
    13 Nico Hulkenberg
14 Sergio Perez   Force India-Mercedes
  Force India-Mercedes    
    15 Carlos Sainz
16 Felipe Nasr   Toro Rosso-Renault
  Sauber-Ferrari    
    17 Jenson Button
18 Fernando Alonso   McLaren-Honda
  McLaren-Honda    
    19 Roberto Merhi
      Manor-Ferrari
       

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: