DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda: Már nem unalmas, ha Vettel nyer

A Mercedes F1-es csapatának elnöke, Niki Lauda szerint jót tett a sportnak, hogy saját istállója kikapott a Ferraritól. Bár ma legyőzték őket, messzemenő tanulságot nem vonna le a sepangi versenyből.

A Red Bullnál töltött évek során Sebastian Vettel olyan sok futamot nyert meg fölényesen, hogy sokak szemében már unalmassá tette a versenyzést – a Malajziai Nagydíjon azonban épp a változatosságot jelentette, hogy sikerült legyőznie a domináns Mercedest. A háromszoros világbajnok Niki Lauda elsőként kereste fel a leintés után az olasz csapatot, hogy vezetőjének, Maurizio Arrivabenének gratuláljon.

„Nagyon egyszerű, legyőzhetetlenek voltak ma, én ezt mondom. A stratégiájuk ugyanis tökéletes volt, Vettel pedig hihetetlen munkát végzett. Az autó teljesített, a gumik kibírták” – idézi a motorsport.com Laudát. A Mercedes nyolc versenyen át tartó győzelmi sorozata szakadt meg. „Mi háromszor álltunk ki. Miért? Mert a gumik így érték el a teljesítményük csúcsát. A Ferrari kevésbé vette igénybe őket, ezért kétszer kellett csak kiállnia.”



„Rögtön Arrivabenéhez mentem, és gratuláltam neki, szívből, mert ők ellenfelek, és a több ellenfél jobb. Ha a Ferrari nyer, Bernie nem panaszkodhat, hogy Vettel unalmas, amit korábban mondott. Vettel már nem unalmas! Azt hiszem, ez az eredmény nagyon jó a Formula-1 összképének, amiről mindig panaszkodnak. Én nem, de mások igen.”

„Normál esetben amikor a sportban ilyen dolog történik, és nem nyersz meg minden versenyt, a vészcsengő megszólal. Hangosan fog szólni, mert mindannyian hallani fogjuk, és reagálni fogunk rá, ami megszokott” – fogalmazott a Mercedes ügyvezetőjéhez, Toto Wolffhoz hasonlóan arról, mit tesz ezután az istálló. „Másodikak és harmadikak lettünk, az előző futamot megnyertük, nem dől össze a világ egy Vettel-győzelem után. De mindazonáltal ma jobbak voltak nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: