DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hivatalos: Még három évig marad Malajzia

Igazi F1-es versenyzést láthattunk ma délelőtt Sepangban, a fordulatos futam után pedig annak is örülhetünk, hogy a helyszín 2018-ig a versenynaptár része lesz.

A hétvégén a 17. Malajziai Nagydíjat rendezték meg Sepangban, a versenyt viszont bizonytalanság lengte körül a jövőt illetően, a pálya szerződése ugyanis az idei kiadással lejárt. A szervezők mindenesetre magabiztosan nyilatkoztak a hosszabbítást illetően, közvetlenül Sebastian Vettel győzelme után pedig Malajzia miniszterelnöke, Najib Razak személyesen jelentette be, hogy a Formula-1 még három évig hazájában marad.



Az 1999 óta folyamatosan versenynaptárban levő esemény jövőjét így 2018-ig biztosították, főszponzora pedig a Mercedes támogatója, a Petronas lesz a továbbiakban is. A rendezők korábban arról nyilatkoztak, a nagydíjat a szezon végére helyeznék át, amely időszakban az első két maláj versenyt is tartották, erről azonban a mai bejelentés nem közölt részleteket.

Mai győzelmével Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíj történetének legsikeresebb versenyzőjévé vált, miután negyedik futamgyőzelmét szerezte meg a pályán, 2010, 2011 és 2013 után. A három sikert elkönyvelő Fernando Alonsót és Michael Schumachert hagyta maga mögött, a jelenlegi mezőnyből kétszer Kimi Raikkönen, egyszer Jenson Button és Lewis Hamilton is megízlelte a diadalt a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: