DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Dennis Európára remél javulást

Noha egyik McLaren sem fejezte be a Malajziai Nagydíjat, Ron Dennis bizakodó az autó tempóját illetően, és úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíjra még közelebb kerülhetnek a középmezőnyhöz.

Fernando Alonsót a 21. körben hívta vissza csapata, Jenson Button pedig 20 körrel később volt kénytelen feladni a versenyt, de a hétvégét összességében nézve javulást ért el a McLaren, noha a pontszerzés újfent csak álom volt csupán.



Ron Dennis, a McLaren vezérigazgatója is optimista, és a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az európai szezon kezdetére várja a komolyabb javulást. „Komoly várakozásaink vannak. Mire Európába érünk, bízunk benne, hogy össze fog állni az a csomagunk, amelyet szeretnénk. De eddig is minden rendben alakult, és ha olyan lesz a fejlődési ütemünk, mint Ausztrália és Malajzia között, akkor elég jó pozícióban leszünk év végére.”

„Nem azért vagyunk itt, hogy a mezőny második felében kullogjunk, de a világbajnokság megnyeréséhez 100%-ban magunk mögött kell tudni a gyár támogatását” – utalt Dennis a nyögvenyelősen újrainduló McLaren-Honda partnerkapcsolatra.

Nyilatkozatában hozzátette, hogy az autó minden szegmensében sikerült javulást elérni. „A motor és az aerodinamika terén is előreléptünk. Az erőforrás kulcsfontosságú, de nem csak a csúcsteljesítményt illetően, hanem abban is, hogy hogyan dolgozik különböző fordulatszámokon. A Honda nagyszerű munkát végzett ezen a téren az elmúlt két hétben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: