DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg a leggyorsabb az időmérő előtt

Az F1-es Malajziai Nagydíj kvalifikációja előtti utolsó szabadedzésen egyértelműen kirajzolódni látszik a hétvégi erősorrend: a két Mercedest a két Ferrari, majd a két Williams követi az eredménylistán.

Szombaton magyar idő szerint reggel 7 órakor a harmadik szabadedzéssel vette kezdetét a 2015-ös F1-es Malajziai Nagydíj szombati napjának programja. A pilótákat a pénteki szabadedzésekhez hasonlóan most is hatalmas hőség fogadta a pályán, az aszfalt hőmérséklete az edzés elején a 62 Celsius fokot is elérte.

Az edzés elején sokáig Danyiil Kvjat állt az élen a Red Bull-lal, ám fél óra elteltével már a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg vezetett, akinek 1:39.690-es ideje a végén is a legjobbnak bizonyult. Csapattársa, Lewis Hamilton többször is panaszkodott a csapatrádión keresztül az autó instabil viselkedésére a féktávokon, amit néhány füstölgő elfékezéssel is nyomatékosított. Ennek ellenére behozta a 2. helyre a gépet, hátránya kevesebb mint két tizedmásodperc volt Rosberghez képest.

Valószínűleg a pole-pozíció sorsa is köztük fog eldőlni a magyar idő szerint 10 órától kezdődő időmérő edzésen, habár a Ferrarik a harmadik szabadedzésen üdítően közel kerültek hozzájuk. Kimi Raikkönent és Sebastian Vettelt is alig több mint fél másodperc választotta el az etap végén Rosberg győztes idejétől – ebből akár még bármi lehet…



Raikkönennek egyébként nem volt zökkenőmentes edzése, hiszen az elején Romain Grosjeannal kis híján összeütközött, amikor a Lotus franciája becsukta előtte az ajtót az egyik kanyarban, majd egy vélt defekttel a boxba hajtott, és sokáig ki se jött onnan. Amikor viszont visszatért a pályára, egyből repesztett egy második időt, jelezve szurkolóinak: minden a legnagyobb rendben!

A virtuális harmadik sort a Williams pilótái foglalták el Massa-Bottas sorrendben, míg mögöttük Daniel Ricciardo (Red Bull), Carlos Sainz és Max Verstappen (Toro Rosso) hármas fogata következik, a top10-et pedig Marcus Ericsson Sauberje teszi teljessé, utána a két Lotus pipiskedik.

Fernando Alonso alatt egészen biztató tempót produkált ma reggel a McLaren, a spanyol egy darabig a 11-12. hely környékén tanyázott, végül 15. lett, megelőzve egy Force Indiát és egy Saubert is. A Manor lemaradása továbbra is jelentős a többiekhez képest. 

A harmadik szabadedzésen rengetegen panaszkodtak arra, hogy a tegnapi beállítások egyáltalán nem működtek a pályán, sok volt az elfékezés és a kicsúszás is, ami garantálhatja az izgalmakat a 10 órakor kezdődő időmérő edzésre.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: