DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen sajnálja az elveszített lehetőséget

Tovább folytatódik a finn F1-es világbajnok kálváriája: hiába teljesített magabiztosan a szabadedzéseken, a Malajziai Nagydíjon lezúduló zápor keresztülhúzta számításait.

Ausztráliában meg lehetett volna a negyedik hely Kimi Raikkönen számára, de két elrontott bokszkiállás a partvonalra kényszerítette. Malajziába érkezve, ha lehet, még jobb teljesítményt sajtolt ki magából és az SF15-T-ből, folyamatosan a Mercedes sarkában loholt a szabadedzéseken, de olyan szerencsétlenül kapta el az eső az időmérő edzés második szakaszában, hogy csak 11. rajtpozíciót tudta megszerezni vasárnapra.



A finn pilóta Marcus Ericsson Sauberével viaskodott, és amíg a svédnek sikerült továbbjutnia, Raikkönen kiesett, noha tempója alapján könnyen a Top3-ban végezhetett volna a kvalifikáció végén. „Nyilvánvalóan elrontottuk, hiszen hamarabb kellett volna kijönnünk a bokszból” – sopánkodott a Jégember.

„Ez van, pedig nagyon jó éreztem magam az autóban, tegnap és ma reggel is, és a köridőim is megfelelőek voltak. Úgy éreztem, erős időt futhatok a végén, de elvesztegettük az esélyt. Ez is a játék része, de attól még csalódást keltő jó sebességgel futni, aztán így zárni az edzést” – idézte Raikkönent a Motorsport.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: