DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nasr nagy felzárkózásban bízik

Marcus Ericsson a legjobb 10 közül indulhat, célja megismételni pontszerzését az F1-es Ausztrál Nagydíjról. Felipe Nasrnek jóval hátrébbról kell felérnie időmérős hibája után.

A svéd Ericsson a hétvége korábbi részéhez hasonlóan az időmérőn is maga mögé tudta utasítani Felipe Nasrt, az autó egyensúlyával küzdő brazil már a Q1-ben elvérzett a McLarenekkel együtt. Csapattársa a Q3-ig jutott, köszönhetően jó körének a második szakasz elején, még az eső megérkezése előtt. Élete első látogatását az utolsó etapban végül 10. hellyel zárta, kevesebb, mint egy tizedmásodperccel elmaradva az előtte végző Valtteri Bottastól.

„Eddig nagyszerű hétvége volt” – beszélt a kvalifikációról a svéd. „Minden edzést a legjobb tíz között sikerült befejeznem, és elégedettek lehetünk, hogy ezt az időmérőn is sikerült megismételni. Szárazon és nedves körülmények között is jól éreztem magam az autóban. A Q3 végén egészen közel voltunk az ellenfeleinkhez, ami pozitív. Egy újabb jó nap volt ez számunkra, boldogak lehetünk a mai eredménnyel. Holnap egy ígéretes esélyünk lesz újra pontot szerezni.”



Ha Felipe Nasr célja is ugyanez – márpedig melbourne-i ötödik helye után ez lehet a minimum –, a 16. helyről kell felzárkóznia. „A harmadik szabadedzés után még mindig szenvedtünk a hátsó gumikkal. Az időmérőn úgy tűnt, találtunk valamit. Második nekifutásra a közepes gumikon a hátsó kerekek blokkoltak a 4-es kanyarban, ahol időt veszítettünk. Számomra nem volt könnyű hétvége. Már most várom a versenyt. Tudjuk, hogy az autó jól teljesít versenykörülmények között, ezért magabiztos vagyok, hogy nyerek néhány pozíciót” – mondta bizakodva a 22 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: