DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Jöhetett volna 5 perccel előbb az eső”

A fenti idézet Nico Hülkenbergtől származik, ami egyben jól leírja, milyen erőt képvisel jelenleg a Force India az F1-es mezőnyben. Száraz pályán ugyanis ennyire voltak képesek, és jelenleg marad nekik a zavarosban való halászás.

Amit az extrém körülmények mindig lehetővé tesznek, ezért örült volna a német annyira, ha már az egész Q2-t esőben futják. „Végül egy ilyen rövidke kvalifikációnk lett, miután az eső elég hamar megérkezett a Q2-ben. Az igazat megvallva viszont lehet, hogy jobb lett volna nekünk, ha öt perccel korábban jön az égi áldás, mert így még mindenki tudott egy mért kört futni szinte teljesen száraz pályán. Márpedig normál körülmények között szinte teljesen esélytelenek voltunk a Q3-ba jutni” – ismerte el a szomorú tényt Hülkenberg, majd a futamra előretekintve elmondta:



„A holnapi verseny kemény lesz, főleg a gumikat lesz nehéz jól kezelni a nagy hőségben. Ezen a pályán mindig van esély egy kis plusz esőre, és ilyenkor előtérbe kerül, hogy ki hogyan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez, mivel minden arról szól, hogy a megfelelő időben a megfelelő gumikon legyél kint a pályán. Bármi is történjen, mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontokkal térjünk haza” – árulta el célját a német, aki a Malajziai Nagydíjnak a 13. helyről fog nekivágni, közvetlenül csapattársa elől. 

„Nagyon nehezek voltak ma odakint a körülmények” – erősítette meg az előtte elhangzottakat Sergio Perez. „Az enyém volt az utolsó autó, amely pályára hajtott a Q2-ben, és ez keresztülhúzta a számításaimat, mert mire a második és harmadik szektorba értem, addigra már elkezdett esni az eső. De mindent egybevetve ez nem sokat osztott vagy szorzott, mert nagyjából a valós pozíciónkat tükrözi ez a helyezés. Ugyanakkor azt reméljük, hogy holnap jobb helyzetbe kerülhetünk a többieknél, mert mi sokkal inkább a versenyre koncentráltunk a beállításokkal, mintsem az időmérőre. Melbourne is megmutatta, hogy bármi megtörténhet, ezért a pontszerzés céljával fogok nekivágni ennek a versenynek is” – zárta közlendőjét a Force India sajtóanyagában a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: