DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams továbbra is szenved az esőben

Ez sem változott a tavalyi évhez képest, ahogyan az sem, hogy száraz pályán viszont rendre az élmezőnyben autóznak. A grove-i F1-es istálló pilótái ezért azt remélik, vasárnap esőmentes Malajziai Nagydíjat futhatnak.

Bár a szabadedzések időeredményei alapján Sepangban a Mercedes mellett a Ferrari versenygépei is egyértelműen eléjük kerültek nyers teljesítményben, ám a harmadik erőt száraz pályán továbbra is a Williams autói képviselik a mezőnyben, így vélhetően az 5-6. hely lehetett volna az övék normál körülmények között.

A Q2 elején azonban megérkezett a maláj F1-es pályára az eső, és noha a legjobb tíz közé még Felipe Massa és Valtteri Bottas is tovább tudott menekülni valahogy, ám ott, a Q3-ban már egyiküknek sem termett túl sok babér. Az átmeneti esőgumikon végül Massa a 6., Bottas a 9. helyen zárta az időmérőt, de a finn Romain Grosjean büntetése folytán vasárnap a 8. helyről rajtolhat, közvetlenül csapattársa mögül.



„A mai nap nem alakult a legkönnyebben számunkra, mivel úgy gondolom, hogy száraz pályán mindketten be tudtunk volna férni a top5-be. Esőben még mindig szenvedünk néhány problémától azok közül, amiktől tavaly is szenvedtünk. Remélhetőleg most az adatokat kielemezve sikerül rájuk megoldást találnunk. Holnapra mindenesetre száraz időt mondanak, úgyhogy bízzunk egy jó versenyben” – mondta a világbajnoki tabellán jelenleg a 4. helyet elfoglaló Massa. 

A Williams másik versenyzője, Valtteri Bottas sem vágyik különösebben még egy, a maihoz hasonló zuhéra. „Kicsit csalódott vagyok a napunk alakulásával. Úgy éreztem, jó kört futottam, ezért kicsit meglepett, hogy ez csak a 9. helyre volt elég. Az utolsó akartam lenni, aki átszelem a célvonalat, és ezt sikerült is elérni, de hát az esőben nyújtott teljesítményünkön még van mit csiszolni. Holnap remélhetőleg száraz időnk lesz, de ha így is történik, a hőség akkor is komoly kihívás elé fog állítani minket. Könnyű dolgunk egészen biztosan nem lesz, pláne a 8. helyről indulva” – ecsetelte a finn. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: