DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel elutasította a Mercedes meghívását

Valószínűleg egy humoros szituációval leszünk szegényebbek a mai nap folyamán, hiszen Sebastian Vettel kijelentette, nem fogadja el a Mercedes meghívását a csapat technikai eligazítására. Sejti a trükköt.

A múlt hét folyamán Nico Rosberg hivatalosan is meghívta ferraris honfitársát a Mercedes zárt ajtók mögött zajló péntek délutáni megbeszélésére. Ennek a szokatlan jelenségnek az előzményéül az Ausztrál Nagydíjat követő sajtótájékoztató szolgált, ahol Vettel viccesen megjegyezte, a Mercedes sokat segíthetne a riválisoknak a felzárkózásban, ha beengednék őket a garázsukba szétnézni. Rosberg és a Mercedes valószínűleg valamilyen tréfával készültek volna Vettel fogadására, de a német sejti, hogy reklámfogásként szeretnék őt használni, ezért közölte, nem fog elmenni a Sepangban délután 4 órakor kezdődő eligazításra a címvédő csapathoz.

vettel (2)



„Amikor Nicóval viccelődtem a sajtótájékoztatón, akkor még arról volt szó, hogy az egész paddockot hívják meg. Most viszont úgy tűnik, hogy az invitálás csak rám korlátozódik. Kezdetben pedig még Niki [Lauda] és Toto [Wolff] is elutasították ezt” - emlékeztetett Vettel.

„Most azt mondják, hogy mehetek, szóval valószínűleg PR húzásként akarják felhasználni, mintsem tényleges meghívásról lenne szó. A válaszom így az, hogy nem megyek.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari tiltotta-e meg neki a meghívás elfogadását, így felelt:

„Nem igazán beszéltünk erről. De még ha el is mennék, gondolják, hogy tényleg nyitottak lennének velem? Az egész meg lenne rendezve, hiszen csak megjátszanák, hogy milyen barátságosak” - mutatott rá a négyszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: